Audicijom za reality show do olimpijskih snova

Audicijom za reality show do olimpijskih snova

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DA OLIMPIJSKE igre doista mogu ispisati nevjerojatne priče, potvrđuje i primjer Belgijanki Eve Willemarck i Elfje Willemsen. One su u Vancouver stigle zahvaljujući reality showu organiziranom u njihovoj zemlji.

Prije dvije i pol godine su, naime, čelnici produkcijske kuće Canvas došli na ideju da formiraju prvu belgijsku žensku posadu u bobu i da snime njihov pokušaj plasmana na Zimske olimpijske igre u Vancouveru.

Organizirali su audiciju na kojoj su prošle Willemarck i Willemsen, a njihov je pokus uspio i bolje nego što su se vjerojatno sami nadali.

"Tražili su sportašice koje su htjele pokušati nešto novo. Kao atletičarka se nikad nisam plasirala na olimpijske igre, a to je bio moj san",  rekla je Willemarck.

Willemsen, pak, tvrdi da joj se ideja o plasmanu na ZOI u manje od tri godine činila iznimno optimističnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su nam rekli da su cilj Olimpijske igre, rekle smo da je to nemoguće. Ali sa svakom smo godinom bile sve bolje", kazala je Willemsen, prisjetivši se prvog spuštanja niz bob-stazu.

"U sedmom sam zavoju htjela iskočiti. Bile smo sve brže i brže. Glava mi se tresla, a ja sam se samo brinula kako voziti tu stvar. "

Iako se mnogima nije svidjelo stvaranje Big Brothera od sporta, Willemsen tvrdi da njihova priča nije baš tako površna.

"Ma, to zapravo nije pravi reality. Više je to znanstveni dokumentarni film. Bez toga ne bismo bile ovdje",  zaključila je Willemsen koja će s kolegicom u utorak prvi put nastupiti na Olimpijskim igrama i tako zaokružiti ovu neobičnu priču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara