azzurri idu u Finsku po 3 boda

Koliku važnost Talijani pridaju kvalifikacijskoj utakmici s Fincima za Euro 2004. najbolje se može zaključiti na temelju popisa 25 kandidata za sastav momčadi koji je objavio izbornik Giovanni Trapattoni.

Na prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Irskom, koja mu je poslužila kao posljednji test uoči susreta s Finskom u Helsinkiju, 11. lipnja, Trapattoni je izostavio skoro sve kandidate iz Juvenusa i Milana, dviju momčadi koje su se nedavno sučelile u finalnom okršaju Lige prvaka. No sada je većinu pozvao "pod zastavu", a izostavio je samo Milanovu trojku Andrea Pirla, Filippa Inzaghija i Gennara Gatusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na popisu nema ni Interovog strijelca Christiana Vierija koji je već dulje vrijeme ozlijeđen, no svi ostali talijanski asovi našli su se na Trapovom popisu.

Vratar će jamačno biti Gianluigi Buffon (Juventus), koji ipak ima malu prednost pred Francescom Toldom (Inter). U obrani će sigurno zaigrati Fabio Cannavaro (Inter) i Alessandro Nesta (Milan), u vezi Gianluca Zambrotta (Juventus), a u napadu Francesco Totti (Roma) i Alessandro Del Piero (Juventus). Uostalom to su uz Christiana Vierija trenutačno najbolji nogometaši na Apeninskom poluotoku, oni koji trebaju iz Helsinkija doći s tri nova boda i osigurati Italiji plasman na Euro 2004.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara