Bafanu Bafanu na autobusnoj paradi podržalo 185 tisuća navijača!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NOGOMETNI reprezentativci Južnoafričke Republike u utorak su se u momčadskom autobusu provozali ulicama Sandtona, imućnog dijela Johannesburga. Na ulice je izašlo nevjerojatnih 185.000 navijača, kako se procjenjuje, da bi im iskazalo podršku uoči Svjetskog prvenstva.

U kampanji pod nazivom ''Ujedinjeni za Bafanu Bafanu'', navijači selekcije domaćina Svjetskog prvenstva dali su do znanja svojim reprezentativcima da će moći računati doista na podršku cijele nacije na Mundijalu.

Organizatori parade očekivali su izlazak nekoliko tisuća navijača na ulice, a kada ih se pojavilo oko 185.000, svi su ostali šokirani! Najviše sami reprezentativci Južnoafričke Republike, koji su ovakav čin navijača doživjeli vrlo emotivno...

Navijači su, dakako, bili oboružani famoznim vuvuzelama i ostalim navijačkim rekvizitima. Slične parade podrške organizirane su diljem zemlje i u drugim gradovima, uključujući Port Elizabeth, Soweto, Cape Town i Durban. Svi su navijači dobili instrukcije točno u podne zapuhati u svoje vuvuzele, plastične navijačke rogove koje koriste južnoafrički navijači, a stvaraju buku koja je mnogima nepodnošljiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara