"Bandiću talibane, ne damo Maksimir!"

"Bandiću talibane, ne damo Maksimir!"

"ODRIČEMO se povijesti, emocije i tradicije, zbog nečije privatne investicije. Ne damo Maksimir!” - poručili su sa sjevera velikim transparentom Dinamovi navijači. Bio je to najdojmljiviji detalj maksimirskog derbija Dinama i Hajduka.

> Skrivali da na Maksimiru ne smiju igrati Ligu prvaka!

> Samo Wembley skuplji od Maksimira

U njemu su izneseni većinom svi argumenti zbog kojih bi ruglo na kraju grada trebalo tamo i ostati. Istina, ima nešto i u prkosu prema građevinskom lobiju koji u maksimirskom stadionu ne vidi nakaradnu i po život opasnu hrpu betona, već unosnu parcelu na lokaciji iz snova.
Dosad je prema gruboj procjeni u maksimirski stadion ulupano oko pola milijarde kuna.

Tvrtka Alpina, koja je odnijela pobjedu na međunarodnom natječaju, spremna se primiti posla i dovršiti izgradnju postojećeg objekta. Ukoliko se građani na referendumu, koji planira provesti zagrebački gradonačelnik, odluče za tu opciju automatski će podržati i gradnju još dva sportska objekta. Obnovio bi se Maksimir bez atletske staze, kapaciteta 50.180 gledatelja, gradio bi se stadion na Kajzerici kapaciteta 15 tisuća gledatelja te atletski stadion na Sveticama. Izvođaču radova za to bilo dostatno 400 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba li čuditi stav zagrebačkog gradonačelnika koji odjednom iz moralnih razloga ne može sam donijeti odluku o ulaganju tolike količine novca pa raspisuje referendum? Ili je dovoljno znakovito što SDP-ov zagrebački gradonačelnik/počasni dopredsjednik HDZ-ovskog Dinama Milan Bandić čitavo vrijeme zagovara gradnju novog stadiona na Kajzerici, što je suprotno od želje kluba kojim počasno predsjeda?

Građani će, po svemu sudeći, izaći na referendum. Dobar dio njih sjetit će se da je Dinamo na Maksimiru uzeo Kup velesajamskih gradova, da je tu rušio Zvezdu i Partizan, dočekivao Manchester i preko Celtica se po prvi puta plasirao u Ligu prvaka. Sjetit će se da su tu počinjali ratovi i da su se darovite generacije nogometaša ispraćale u svijet. Imat će na umu i da je Maksimir dom hrvatske reprezentacije.

U prilogu koji je ekipa Video Indexa snimila na kraju grada navijači poručuju da neće posustati...

Dea Redžić
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara