"Teško će vam biti Englezi... Engleska ima dobre igrače, ali nema Modrića i Ćorluku"

JUČERAŠNJI kvalifikacijski ždrijeb za SP 2010 koji je Hrvatsku i Englesku još jednom spojio u istoj, šestoj grupi, izazvao je ogroman publicitet, ali podijeljene ocijene javnosti na Otoku.

Dok su jedni zgroženi činjenicom da im je sudbina dodijelila krvnike iz upravo završenih kvalifikacija, drugi vide ovo kao Bogom danu priliku da se osvete Hrvatima i pokažu gdje im je zapravo mjesto.

Navijački forumi prepuni su komentara engleskih navijača koji raspravljaju i pokušavaju predvidjeti kako će se rasplesti situacija u grupi.

"Ovo je katastrofa. Čini se da njihov trener Bilić ima formulu za nas i da to želi dokazati svaki put kad igraju protiv nas. Čini se da će proći nekoliko godina dok se ne plasiramo na veliki turnir", jedan je u nizu pesimističnih komentara.

"Ovo je svojevrsni deja-vu. Ukrajina je momčad slična Rusiji, možda čak i bolja, uz Hrvatsku, bit će opet jako teško", komentirao je drugi Englez koji očito ne vjeruje previše "lavićima."

"Mislim da čak i Škotska ima više šanse nego mi  u grupi s Hrvatskom i Ukrajinom", zaključio je jedan Londončanin.

Većina onih koji pesimistično gledaju na situaciju, svoju teoriju grade na tome da Hrvatska može biti samo bolja, pošto joj je većina igrača vrlo mlada i do početka kvalifikacija će se već profilirati u svjetske superklase.

"Bit će samo teže pošto će Hrvatski igrači još malo napredovati jer su svi redom vrlo mladi."

Englezi bahatošću iziritirali i ostatak Europe

S druge strane niti navijači iz drugih europskih zemalja ne vjeruju previše lavićima, a očito da je engleska bahatost iziritirala pola Europe, pa se svi naslađuju njihovoj ponovljenoj sudbini. Tako je  jedan Šveđanin ironično komentirao Englesku samouvjerenost i prognozira Vatrenima još jedno veliko natjecanje.

"Ne mogu dočekati da 'nepoznata' Hrvatska još jednom razbije 'veliku' Englesku. Nadam se da ste nešto naučili i da ćete u sljedećih 9 mjeseci naći krivca. Ovo je odličan ždrijeb za Hrvatsku."

"Vjerujem da će se Hrvatska sigurno plasirati, sad hoće li i Engleska puno toga ovisi i o Ukrajini i o novom menadžeru engleske reprezentacije", komentar je stigao iz Rusije, dok je njemački navijač dodao:

"Teško će vam biti Englezi. Engleska ima dobre igrače, ali nema Modrića i Ćorluku. Hrvatska će se opet plasirati dalje."

Čak niti Škoti ne vjeruju previše susjedima pa jedan Škot na kraju zaključuje:

"Hrvatska ima sreće, navijat ću za njih. Najlakša grupa ikada za Hrvatsku."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara