Beckham ipak na SP-u, ali kao podrška i promotor Engleske

Beckham ipak na SP-u, ali kao podrška i promotor Engleske

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DAVID BECKHAM, engleski nogometni reprezentativac na posudbenom radu u Milanu, izgubio je tri mjeseca prije početka SP-a mogući nastup na tom velikom natjecanju.

Bio bi mu to četvrti nastup na Mundijalu, nakon 1998., 2002. i 2006. godine, no svemu se ispriječila teška ozljeda Ahilove tetive lijeve noge u nedjelju na utakmici protiv Chieva. Beckham se ozlijedio sam, bez duela ili bilo kakvog kontakta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Već u ponedjeljak je podvrgnut operaciji u finskom Turkuu, a zahvat je obavio priznati liječnik Sakari Orava, koji je najavio da će oporavak trajati dugo, dovoljno da Beckham ne bude spreman za igranje na jugu Afrike.

No, Fabio Capello, engleski izbornik, obećao je da će pozvati Beckhama na put u Južnoafričku Republiku. Neće ga postaviti u momčad, ali Capello ima želju da Beckham bude na poprištu događaja, i to kao potpora suigračima.

"Cijenim Beckhama i ono što je godinama bio u reprezentaciji. Bio je pravi vođa i zato želim da bude blizu nas. To će mnogo značiti ostalim igračima", rekao je Capello, a Beckham bi navodno trebao tijekom SP-a na jugu Afrike promicati i ideju po kojoj bi Engleska bila domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara