Beltrametti - godinu dana nakon pada u Val d´isereu

Iako ga je pad na spustu prije gootovo godinu dana smjestio u invalidska kolica, 23godišnji švicarski skijaš Silvano Beltrametti nije klonuo duhom.L

´Premda sam paraliziran i vjerojatno više nikad neću skijati, još uvijek sam onaj stari Silvano Beltrametti. Glava i srce su još tu´, kazao je mladi Švicarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošle godine na prvom spustu sezone u Val d´Isereu Beltrametti je pri brzini većoj od 120km/h probio zaštitnu ogradu i udario u drvo. Zbog toga mu je teško stradala kičmena moždina i cijeli donji dio tijela mu je oduzet. Otada je u invalidskim kolicima, no ne predaje se. Samo dva mjeseca nakon nesreće već je vozio auto, a ljeto je proveo u Brazilu plivajući. Čak je i skijao na posebno prilagođenim skijama.

´Koliko god mi je još uvijek teško prihvatiti činjenicu da više nikad neću skijati u Svjetskom kupu, što mi je najveća strast, siguran sam da ću zadovoljstvo pronaći na nekom drugom području života. Tog dana u Val d´Isereu nisam samo izgubio, iskustva koja sam stekao u posljednjih godinu dana bit će sa mnom do kraja života´, ističe Beltrametti, koji pomaže svom prijatelju u vođenju tvrtke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara