LIGE PETICE

Bielsa dobio ulicu u Leedsu nakon ulaska u Premiership

Bielsa dobio ulicu u Leedsu nakon ulaska u Premiership
Foto: Getty Images / Guliver Images

MARCELO BIELSA, čovjek koji je kao menadžer vratio Leeds u Premier ligu nakon 16 godina, dobio je svoju ulicu u gradu poslije velikog uspjeha.

"Ovo je fantastičan trenutak za grad i presretni smo što se Leeds vratio u Premier ligu. Zbog brzine kojom je menadžer okrenuo stvari u klubu zaslužuje sve čestitke. Zato smo apsolutno presretni što možemo ovu ulicu preimenovati u Put Marcela Bielse", rekao je voditelj centra Leedsa David Maddison koji je proglasio preimenovanje ulice.

65-godišnji Argentinac preuzeo je Leeds prošle sezone, ali nije ušao u Premiership nakon ispadanja u dodatnim kvalifikacijama od Derby Countyja.

Sada je ostvario cilj sezonu kasnije osvajanjem Championshipa i pritom osigurao financijsku stabilnost klubu.

Ukupna zarada veća je od 220 milijuna eura

Samo od televizijskih prava svaka momčad iz Premiershipa garantirano zaradi 13,5 milijuna eura po utakmici za ukupno deset susreta odigranih pred TV kamerama. Osim toga, svaka ekipa dobije i bonus od 1,2 milijuna eura. Tu se ne računaju prihodi od prodaje ulaznica i raznih drugih aktivnosti.

Ukupna zarada prelazi 220 milijuna eura. S tim novcem treba se investirati u momčad da bi se status prvoligaša zadržao pa je tako primjerice Aston Villa nakon povratka u Premiership prošlog ljeta uložila gotovo 180 milijuna eura, no čini se da uzalud. Villa je dva kola prije kraja predzadnja.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara