Bilić: Ako me bude htio narod, realan je i moj ostanak nakon SP-a

Tekst: Zvonko Alač
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

BILIĆ je objavu kandidata za posljednju kvalifikacijsku utakmicu za SP iskoristio i za pojašnjenje promjene stava o ostanku na klupi Hrvatske.

> Slaven zaziva nacionalno zatopljenje: Ako se nakon SP stvori klima, ostajem izbornik

Na popisu za Katar i Kazashtan su se našli: Runje, Subašić, Delač, Ćorluka, Kovač, Šimunić, Križanac, Vejić, Lovren, Pranjić, Čale, Vukojević, Pokrivač, Leko, Srna, Kranjčar, Rakitić, Da Silva, Olić, Petrić, Mandžukić, Anas Sharbini, Klasnić.

Bilić će pozvane kandidate za posljednju kvalifikacijsku utakmicu u Kazahstanu (koja se igra 14. 10. u Astani) testirati u četvrtak 08. listopada na Kantridi protiv Kazahstana. Reprezentativci se za ove dvije akcije okupljaju u nedjelju 4. listopada nakon čega kreću u Rovinj gdje će provesti pet dana. Zatim slijedi odlazak u Kazahstan.

U posjeti oporavljenicima i Londončanima

Bilić je izvjestio o posjetu Londonu, gdje se družio s našim "Englezima" i u Selcima, kamo se uputio kako bi dao podršku i poželio brzo ozdravljenje Modriću i Pletikosi koji se nalaze na oporavku.

"Redknapp je na moju zamolbu Luki dopustio produljeni boravak na terapiji u Selcima na čemu sam mu se zahvalio, ali sam mu pri tome objasnio da Luka tamo ima bolje uvjete za oporavak nego u Londonu." lobirao je Bilić na uglednoj adresi za kvalitete hrvatskog "zdravstvenog turizma".

Kucajući o drvo, Bilić je otkrio da Pletikosin postoperativni oporavak prolazi dobro: "Operacija je protekla u redu i on se osjeća dobro obzirom da mu je ozljeda bila prilično teška."

Dva londonska dana Bilić je proveo u ugodnom društvu: "Bio sam jedan dan sa Ćorlukom i Kranjčarom, a sljedeči s Eduardom. Nažalost, Klasnića i Kalinića nisam vidio jer je bilo premalo vremena da stignu do Lonodna, ali smo se čuli telefonski."

"Uz malu pomoć Engleza.."

Bilić je istakao kako su igrači itekako svjesni zadatka koji je pred njima u Kazahstanu, za kojeg sam kaže da je "egzotičan i težak" protivnik.

"Uz malu pomoć Engleza i našu pobjedu u gostima, treabli bi izboriti dodatne kvalifikacije, gdje će nas također čekati jaki protivnici ali ćemo do tada biti kompletni kako bi dosegli naš cilj: plasman na SP".

Najviše pažnje pobudila su dva braniča s Popisa: Lovren, za kojeg će Bilić reći "zovem ga u dogovoru s Ladićem, sviđa nam se kao potencijal i kao dečko" i Ćorluka, koji je naravno najstandardniji reprezentativac, ali čija forma u posljednje vrijeme ne oduševljava: "Pričao sam s Redknappom o njemu i on je iznimno zadovoljan Čarlijem, a mislim da je na utakmici s Chelseajem, gdje je potencirana njegova greška, dobro parirao Drogbi."

"Biti izbornik je užitak i gušt i dok je tako, postoji mogućnost da se nastavi"

Svaka čast Kazahstanu, ali svima je ipak najintrigantnija nagla i radikalna promjena Bilićevog stava u vezi njegove profesionalne budućnosti. Prije ljeta je rekao kako ne namjerava ostati izbornik nakon SP-a "ni da mu to ponude", dok je prije mjesec dana istakao kako mu je klupa Hrvatske najveća čast, ali da je "četiri godine u A reprezentaciji i dvije u mladoj sasvim dovoljno".

Jučer, pak najavio je kako je i ostanak poslije SP moguć "ako se stvori takva klima".

"Meni je ovdje dobro, nije da mrzim ovaj posao i brojim dane kada ću otići. Ovo je jedini posao koji je nemjerljiv s nekim drugim, to mi je užitak i gušt. I dok je god tako, postoji mogućnost da se nastavi. I nije riječ o nikakvoj promjeni, ja s Gavrom o toj opciji govorim svaki dan." otvorio je izbornik dušu i zatim otkrio novinarima tko odlučuje hoće li ostati:

"Nije ovo moj stan pa da ja sam odlučujem hoću li ga prodati ili neću. Ako će me htjeti HNS, vi, a prije svega narod, onda je realna i takva opcija".

Je li odlazak na SP uvjet da bi je razmatrao?

"Daleko je to. Ne bih toj izjavi davao toliku važnost, rekao sam nešto što govorim svaki dan."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara