Bilić sprema iznenađenje za Capella?

Tekst: V.B.
Foto: Index

PREMA najnovijim vijestima koje stižu iz Londona Bilić sprema novo iznenađenje za izbornika Engleske Fabia Capella. Naime, kad mu je već crvenim kartonom Ćorluke propala kombinacija Srna desni bek, Ćorluka lijevi, Bilić se odlučio za nove taktičke korekcije.

> Reprezentativci mir potražili u Hyde Parku

> Video: Mitski ogledi s Englezima - od Mrmića do Petrića

> Video: Gadna su nacija, loše pišu o našem Thompsonu, ali teško ćemo ih razbiti!

> Petarda Dudua i Klasnića u hramu nogometa

> Bilić: Voditi Hrvatsku je kao voziti Space schuttle

> Pogledajte press Capella: Hvala gospodine Biliću što mi asistirate u motivaciji igrača!

> Bilić: Dobili smo još jedan udarac, ali ne idemo na Wembley spuštenih gaća

> Ivić: Žao mi je, ali Bilićeva reprezentacija ne igra nogomet kakav će se igrati na SP-u

> "Bilić očajnički želi izbjeći reprizu Zagreba"

> Engleska - Hrvatska dvije godine kasnije: 13 novih lica na travnjaku

> Englezi puni samopouzdanja: Bolji smo nego prije dvije godine

> Štimac: Englezi neće znati kako zaustaviti Kranjčara

> Čitaš li, Fabio: Samo nebo zna koliko će se Srna vraćati u obranu

Dakle, unatoč predviđanjima da će Hrvoje Čale otići na lijevi bok, a Pranjić naprijed na lijevo krilo, čini se da je Bilić odustao od te varijante. Pranjić će ostati tamo gdje je igrao većinu posljednjih reprezentativnih utakmica, dok bi na lijevo krilo trebao Eduardo da Silva. Kranjčar i Vukojević u sredini terena, desno Rakitić, polušpica Mandžukić, a u napadu Ivica Olić. Srna bi naravno trebao na desni bek, dok bi stoperski dvojac bili nezamjenjivi Šimunić i Križanac.

Eduardo na lijevom krilu, Mandžukić polušpica?

Prema drugoj varijanti, Hrvatska bi trebala zaigrati u 4-2-3-1 formaciji sa Pranjićem na lijevom beku, Lekom i Vukojevićem kao zadnjim veznima i trojcem ofenzivnih veznjaka Mandžukić, Eduardo, Kranjčar. Naprijed je zamišljen Olić. Postoji varijanta u istoj ovoj formaciji, samo bez Mandžukića i Leke, umjesto kojih bi zaigrali Rakitić odnosno Nikola Pokrivač.

Što se tiče Engleza, Fabio Capello će na teren Wembleya gotovo sigurno poslati sljedeću momčad: Green (West Ham) - Johnson (Liverpool), Upson (West Ham), Terry (Chelsea), A. Cole (Chelsea) - Wright-Phillips (Man. City), Barry (Man. City), Lampard (Chelsea), Gerrard (Liverpool) - Rooney (Man. United), Heskey(Aston Villa).

Englezi također u 4-2-3-1 formaciji sa Heskeyom naprijed

I Englezi bi trebali nastupiti u 4-2-3-1 formaciji. Johnson desno, Upson i Terry u sredini, a A. Cole lijevo. Dvojac zadnjih veznih sačinjavat će Barry i Lampard, trojac ofenzivnih veznjaka Wright-Phillips, Gerrard i Rooney, dok bi naprijed trebao igrati sidrun Heskey.

Spominje se kako će u nastavku kada naši igrači padnu malo u kondiciji Capello posegnuti za jednim brzancem umjesto Heskeya, kao i to da u mislima ima dvojac Beckham - Crouch koji je prije dvije godine režirao povratak Engleske nakon 2:0 vodstva Bilićevih pulena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara