"Bilo smo bolji", "Utišali smo Hrvate": Engleski mediji slave veliku pobjedu

"Bilo smo bolji", "Utišali smo Hrvate": Engleski mediji slave veliku pobjedu
Foto: EPA-EFE

ENGLESKA je u odlučujućoj utakmici Lige nacija velikim preokretom pobijedila Hrvatsku 2:1 i plasirala se na final four koji će se održati u lipnju u Portugalu.

Hrvatska je povela golom Kramarića u 57. minuti, Lingard je u 78. izjednačio, a Kane u 85. minuti zabio za 2:1. Engleska je bila puno bolja momčad i potpuno zasluženo je pobijedila, a Hrvatska će za dvije godine igrati u ligi B.

Engleski mediji nahvalili su svoju reprezentaciju, a osobito Garetha Southgatea za ovaj rezultat.

"Ovaj preokret pokazuje koliko je Engleska napredovala pod Southgateom. Engleska je iza sebe ostavila Španjolsku i svjetske doprvake što je veliki uspjeh koliko god će nas poraz u polufinalu SP-a boljeti puno više nego Hrvatske ovaj na Wembleyju. No, način na koji su pobijedili pokazuje koliko su mladi engleski igrači dobri. Ne boje se nikoga, imaju jako puno samopouzdanja i Hrvatska se s njima danas nije znala nositi. Engleska je slavila apsolutno zasluženo i ova momčad može u budućnosti biti još samo bolja", napisao je ugledni engleski novinar Martin Samuel za Daily Mail.

"Engleska je godinu u kojoj se vratila na svjetsku pozornicu završila na pravi način. Hrvatima sigurno nije bilo lako slušati  'It's coming home' s razglasa nakon utakmice, pjesmu koja ih je u Rusiji dodatno motivirala. Od prve minute Southgateova momčad je bila bolja, a način na koji je osvojila ovu tešku skupinu je impresivan. Šteta da su promašili toliko prilika i propustili ranije riješiti utakmicu jer su mladi engleski igrači dobro naživcirali Hrvate, ali su kiksali u ključnim trenucima", sažetak je teksta koji je nakon utakmice objavio Guardian.

"Neslužbena himna engleske reprezentacije s razglasa utišala je brbljave hrvatske igrače. Nitko od njih nije previše lupetao nakon ove utakmice. Iako nam rane sa SP-a još nisu zarasle, način na koji smo pobijedili svjetske doprvake daje jako puno zadovoljstva", naslađivao se The Sun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara