Bivši igrač Liverpoola objavio veliku vijest: "Ljudi, pobijedio sam tumor!"

Bivši igrač Liverpoola objavio veliku vijest: "Ljudi, pobijedio sam tumor!"
Foto: Instagram

JOSE ENRIQUE, bivši igrač Valencije, Newcastlea i Liverpoola, ostvario je najveću pobjedu u životu. Španjolskom nogometašu je u svibnju 2018. godine dijagnosticiran rijedak tumor na mozgu, koji u prosjeku pogađa jednu od milijun osoba. 

>>> Bivši igrač Liverpoola: Kad sam doznao da imam rak, mislio sam da ću umrijeti

"Dakle, momci, danas sam dobio najbolje vijesti!" započeo je svoje obraćanje na Instagramu 33-godišnjak koji je u rujnu 2017. završio nogometnu karijeru zbog ozljede koljena. 

"Moj kirurg dr. Simal nazvao me je nakon što sam dobio posljednje rezultate MR-a. Potvrdio je da je sve čisto i izgleda nevjerojatno. Tumora nema, a sada idemo dalje i jače. Hvala svima na podršci u svemu ovome", napisao je Enrique i obradovao sve koji su bili uz njega u najtežim trenucima.

Španjolac je operiran u lipnju prošle godine, a nakon toga je bio podvrgnut terapiji koja koristi zrake protona za ozračivanje oboljelog tkiva. Na kraju je sve završilo najbolje moguće po njega, a u razgovoru za Marcu otkrio je kako to bio velik rizik, koji se srećom isplatio.

"Srećom, imao sam pomoć od vrhunskih profesionalaca iz zdravstvenog sustava, a kasnije sam u Parizu prošao i tu protonsku terapiju. Posljedica toga je da ne mogu više plakati i stvarati suze", otkrio je.

Njegova djevojka Amy Jaine cijelo je vrijeme bila uz njega, a Enrique je ispričao situaciju kada je prvi put osjetio da nešto nije u redu. 

"Već se događalo ranije, a onda sam jednog dana otišao na sastanak s trenerom Brightona Chrisom Hughtonom i odjednom sam počeo vidjeti neka svjetla. Glava me je boljela i u tom trenutku sam znao da se nešto događa. Sada se manje bojim i više cijenim život. Iskreno, iznenadio sam se koliko sam bio pozitivan, iako je bilo i loših dana. Bilo je najvažnije okružiti se ljudima koji me vole, to mi je puno pomoglo da ostanem jak", naglasio je bivši nogometaš. 

Enrique je karijeru započeo u Levanteu, nakon čega je igrao za Valenciju, Celtu, Villarreal, Newcastle, Liverpool i Real Zaragozu. Sada je nogometni menadžer i želi se tome posvetiti nakon što je pobijedio tumor i pokazao da je jači od svih problema. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara