Bivši Kalinićev trener: On je moje dijete, ali sto posto sam uz Dalića

Bivši Kalinićev trener: On je moje dijete, ali sto posto sam uz Dalića
Foto: Guliver Image/Getty Images

DVA DANA nakon velike pobjede 2:0 protiv Nigerije u 1. kolu skupine D Svjetskog prvenstva, Zlatko Dalić je zbog grubog kršenja discipline iz reprezentacije potjerao Nikolu Kalinića.

Nekoliko minuta prije kraja utakmice protiv Nigerije Dalić je planirao u igru ubaciti Kalinića, no ovaj je odbio ući na teren uz opravdanje da je ozlijeđen, pa je u 86. minuti na teren istrčao nezagrijani Pjaca.

Dalić i njegov stožer uvjereni su da Kalinić nije bio ozlijeđen nego uvrijeđen, nezadovoljan što nije u prvom planu i da je zbog toga odglumio ozljedu leđa. Preko takvog ponašanja izbornik nije htio, ali ni mogao prijeći, i odluka je bila jasna. Kalinić ide kući.

Za komentar ove neobične situacije nazvali smo Zorana Vulića, bivšeg reprezentativca Hrvatske i nekadašnjeg trenera Hajduka, čovjeka koji je Kalinića trenirao u počecima njegove karijere.

''Poznavajući Kalu, ostao sam iznenađen. Radi se o odličnom igraču, velikom profesionalcu i sjajnom momku, tako da me ova vijest šokirala. Zbog čega je to napravio, ne znam, vjerojatno se u njemu jako dugo kupilo nezadovoljstvo, no to nikako ne abolira ovaj čin. Premda sam mu bio trener, iako ga znam godinama, u ovom slučaju dajem bezuvjetnu podršku izborniku Daliću, jer mi smo na svjetskom prvenstvu, a disciplina je nužan preduvjet za dobar rezultat'', odmah na početku nam je rekao Vulić, pa je dodao:

''Kad je Kale tek počinjao, bio sam trener u Hajduku i puno sam individualno radio s njim i Perišićem, tako da mogu reći da Nikolu i Ivana poznajem u dušu, oni su moja djeca. Baš zato mi nije jasno što se točno dogodilo. Vjerojatno Nikola ima svoje razloge zašto je napravio to što je napravio i bilo bi najpametnije da se on sam obrati javnosti i obrazloži svoju odluku. Mislim da od ovog slučaja ne trebamo raditi problem niti se moramo plašiti da smo ostali samo na Mandžukiću kao jedinoj pravoj špici. To nije točno jer imamo strašnu mogućnost rotacije. Da ste pitali navijački puk prije Nigerije koga bi voljeli gledati u vrhu napada, mislim da bi se većina odlučila za malog Kramarića. Imamo Rebića, Perišića, Mandžu… Dobri smo, jaki smo i sad je najvažnije pripremiti se dobro za Argentinu.''

 

Predstavljanje reprezentacija: Argentina Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara