Bivši reprezentativac savjetuje Capella: Wright-Phillips je bolji izbor od Walcotta

Bivši reprezentativac savjetuje Capella: Wright-Phillips je bolji izbor od Walcotta

FABIO CAPELLO trebao bi izostaviti Thea Walcotta iz idućih utakmica engleske reprezentacije, piše u kolumni za Daily Mail bivši reprezentativac Chris Waddle koji je upravo na Walcottovoj poziciji odigrao 62 utakmice za Englesku i zabio šest golova.

Waddle priznaje da je stavljanje Walcotta u prvu postavu protiv Hrvatske bilo ispravno rješenje, jer Bilić igru postavio agresivno i dao svojim braničima naredbu da se priključuju napadu. To je ostavilo dovoljno prostora iza leđa obrane da Walcott iskoristi svoju brzinu i probije se do gola. "Walcott je jako brz i protivnike probija upravo brzinom, ne driblingom. Idealna lopta za Walcotta nije ona koja mu ide u noge, nego u for. Iako je ta brzina Božji dar, možda ona prikriva određene pukotine u Walcottovoj igri na kojima se mora poraditi", piše Waddle i upozorava da će takav Walcott biti beskoristan protiv bunkeraške momčadi kao što je Kazahstan ili Bjelorusija. "Unatoč hat-tricku, Walcott je utakmicu protiv Hrvatske otvorio loše. Nije mogao kontrolirati loptu, izgledao je jako nervozno", smatra Waddle koji Fabiju Capellu poručuje da bi trebao u vatru gurnuti Shauna Wrighta-Phillipsa, bivšeg igrača Chelsea koji igra u vrhunskoj formi otkad se vratio u matični Manchester City. "Capello će biti pot pritiskom da opet starta Walcotta, ali srećom, on je trener koji se ne boji teških odluka".

SWP: Ne brinem se za svoje mjesto u reprezentaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wright-Phillips, koji se vratio u reprezentaciju nakon što ga Capello nije pozvao za susrete protiv Andore i Hrvatske, ne boji se konkurencije. Iako javnost bruji o Theu Walcottu, SWP (kako mu tepaju engleski novinari) tvrdi da ga je izostavljanje iz reprezentacije u prošle dvije utakmice samo potaklo da bude još bolji.

"Drago mi je što sam se vratio u momčad, ali nisam se ni na trenutak zabrinuo da me izbornik neće vratiti u reprezentaciju. Oduševljen sam formom koju pokazujem u klubu i samo se trebam nastaviti dokazivati na treninzima reprezentacije. Iako sam bio razočaran što me izbornik nije pozvao, poštovao sam njegovu odluku i shvatio da mi to treba biti motiv da se što prije vratim u formu i igram sve bolje i bolje", kaže Wright-Phillips.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara