Blanka večeras u Zuerichu nastavlja zlatnu seriju

BLANKA VLAŠIĆ večeras skače na mitingu Zlatne Lige u Zuerichu, a ukoliko pobijedi i dalje će ostati u konkurenciji za jackpot od milijun dolara. Jedina je Kenijka Pamela Jelimo trkačica na 800 metara i dalje u kombinacijama za podjelu velike nagrade pošto je i ona, kao i Blanka, neporažena u dosadašnja četiri natjecanja. Osim Zuericha, do kraja Zlatne lige je još samo jedan miting, onaj u Bruxellesu koji je na rasporedu 5. rujna.

Blanka je prošle godine uvjerljivo slavila na švicarskom mitingu s preskočenih 204 centimetara, prve pratilje bile su joj Ruskinja Ana Čičerova i Talijanka Antoinetta Di Martino sa skromnih 185 centimetara.

Nakon spektakla kojoj su joj u Splitu priredili brojni navijači, Vlašić je još jučer otputovala u Zuerich, a društvo joj nije kao obično pravio njezin otac Joško. Razlog je nagomilani umor koji je nakon napornih Olimpijskih igara pritisnuo Vlašića pa se odlučio nekoliko dana odmoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj skakačici najveća će konkurencija biti Belgijka Tia Hellebaut koja je u Pekingu prekinula njezin nevjerojatan niz nepobjedivost. Uz njih dvije tu su i Ruth Beitia, Ana Čičerova, Jelena Slesarenko, Vita Palamar, Emma Green, Chaunte Howard, Svetlana Shkolina, Adonia Steryiou i Iva Strakova.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara