Olimpijske igre

Blanka Vlašić otkazala Olimpijske igre

Blanka Vlašić otkazala Olimpijske igre
Foto: Guliver Image/Getty Images

BLANKA VLAŠIĆ službeno je odustala od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju te ovog ljeta neće braniti broncu iz Rija. 

Dosad je u skoku u vis nastupila u Sydneyju 2000., Ateni 2004., Pekingu 2008. i Riju 2016. godine te ima jedno srebro i jednu broncu.

"Mukotrpna i uporna borba za ozdravljenje Blanke Vlašić polučila je konačno dobre rezultate. Posljednja magnetna rezonancija pokazala je potpuno zacjeljenje petne kosti. Međutim, Ahilova tetiva još daje naznake upalnog procesa. Nivo opterećenja koje u ovom trenutku provodi je dobar, ali naša je procjena da taj nivo progresije stresa i adaptacije neće biti dovoljan da bi ona preskakala dva metra. Ne želeći rasprodavati njezin ugled na tako velikom natjecanju kao što su Olimpijske igre u Tokiju, odlučili smo da odustajemo od pokušaja nastupa na njima dajući si još prostora da možebitno u vremenu koje je pred nama dosegnemo onaj nivo mogućnosti koji priželjkujemo te da konkurentno nastupa na međunarodnim natjecanjima", objavio je Blankin otac Joško Vlašić.

Embed from Getty Images

Blanka je krajem prošle godine proslavila 37. rođendan, a zbog velikih problema s Ahilovom tetivom na velikim natjecanjima nije je bilo od Rija 2016. godine. 

Prije 10 godina izabrana je za najbolju atletičarku svijeta, a godinu ranije je u Zagrebu preskočila 208 centimetara i stigla na centimetar od svjetskog rekorda. Ima dva svjetska zlata i dva srebra te jedno europsko zlato. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara