OLIMPIJSKE IGRE

Japanski ministar: Moguće je da odgodimo Olimpijske igre

Japanski ministar: Moguće je da odgodimo Olimpijske igre
Foto: Getty Images/Guliver Image

JAPANSKI olimpijski ministar Seiko Hashimoto rekao je sinoć da je vrlo moguće da će Olimpijske igre u Tokiju biti odgođene zbog širenja koronavirusa.

Hashimoto je rekao da Japan ima dogovor s Međunarodnim olimpijskim odborom da će se igre održati krajem godine ako se do svibnja ne riješi ili barem smanji opasnost od virusa. Prema sadašnjem programu Igre bi se trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza, a eventualni novi termin još nije poznat. Zbog širenja virusa otkazane su ili odgođene sve probe vezane za organizaciju Igara, što uvelike povećava mogućnost odgode.

Prema nekim prijedlozima moguće je održavanje Igara bez gledatelja, što nitko ne želi. Japanska nacionalna televizija objavila je jutros da je u toj zemlji ukupno 980 zaraženih koronavirusom, uključujući 706 osoba na kruzeru Diamond Princess.

Kao i u svim ostalim aspektima globalnog života koronavirus utječe i na sportska događanja. Olimpijske igre su upitne, otkazano je Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici u Kini u ožujku 2021. godine, svi olimpijski kvalifikacijski turniri u badmintonu, upitno je svjetsko biciklističko prvenstvo, odgođene su nogometne lige u Japanu i Koreji, a otkazana je i utrka Formule 1 koja se trebala održati u travnju u Šangaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara