Blatter se zalaže za smanjenje broja stranaca u klubovima

PREDSJEDNIK Fife Sepp Blatter izjavio je kako će se zalagati na novi propis koji će svakom europskom klubu dopuštati maksimalno pet stranih igrača u prvoj postavi.

Blatter je u Kuala Lumpuru, gdje je stigao kako bi sudjelovao u jednoj svečanosti, lokalnim novinarima opet govorio o svojoj inicijativi, u kojoj se zalaže za makimalno pet stranaca u početnom sastavu svake momčadi. Blatter kaže kako je stiglo vrijeme za promjene u Europi.

"Ustav Europske unije trenutno ne predviđa takvu mogućnost, ali sport će biti uveden kao presedan u novim zakonima koji će biti donijeti u prosincu",  izjavio je Blatter.

Predsjednik Fife opet je apostrofirao primjer engleskih klubova poput Manchester Uniteda, Arsenala, Chelseaja ili Liverpoola koji u svojim momčadima uglavnom imaju strane nogometaše.

"Gledali smo talijanski derbi između Intera i Juventusa. I dok je Inter u svojoj momčadi imao samo tri europska nogometaša, od kojih niti jedan nije bio Talijan, Juventus je imao u sastavu šest talijanskih igrača ", povukao je paralelu Blatter.

Osvrnuo se i na izjavu Franza Beckenbauera još iz 1998., koji je tada rekao kako će atraktivni europski klubovi ugroziti popularnost Svjetskog prvenstva.

"Mislim da je Beckenbauer u međuvremenu promijenio mišljenje, budući da je i on član Fifinog odbora. Ne vidim kako bi klubovi mogli ugroziti popularnost nacionalnih selekcija. Svjetsko prvenstvo bilo je i ostat će najveći sportski događaj na svijetu!"

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara