Boban: "Vatreni" su bili bolji

ZVONE BOBAN i Davor Šuker, koji se rijetko pojavljuju u medijima, komentiraju uspjehe današnje reprezentacije i ne kriju zadovoljstvo generacijom koja ih je naslijedila.

"Hrvatska ima kontinuitet. Mi smo postavili temelje, a naši nasljednici dobro rade. Uvijek smo imali nadarene igrače." - kazao je Šuker, a prenosi Večernji list.

"Današnji su igrači nešto drugo, mi smo igrali u ono vrijeme i to se više ne može vratiti. O usporedbama ćemo možda moći razgovarati kad kockasti prođu prvi krug u Njemačkoj. Beckenbauer nas vidi među osam najboljih, ali ja na sve to gledam drukčije, treba ići postupno, utakmicu po utakmicu. I kao igrač sam tako razmišljao, lako je reći da ćemo biti u finalu. No, to možete prodati samo jednom. Nadam se da i naši reprezentativci razmišljaju kao ja, ne trebaju si stavljati nepotreban teret na leđa." - dodao je Šuker.

Igrač koji je dobio Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, kaže kako je njegov favorit Njemačka, a smatra kako će se dobro plasirati i Englezi.

"Moramo znati da su nam klubovi slabi, loši su i Dinamo i Hajduk, nema ih u Europi. Ne trebamo si lagati, trebamo biti objektivni." - kaže Šuker, te dodaje kako nogomet u Hrvatskoj, za razliku od Njemačke, nije biznis: "Treba puno raditi, a ne da nam svake godine mažu oči velikim obećanjima. Ako se netko zbog ovoga naljuti - neka."

Zvonimir Boban, kapetan "Vatenih", koji se danas bavi komentiranjem utakmica hrvatske reprezentacije i talijanske lige, kaže kako u njemu uživa, da mu nogomet ne nedostaje, te smatra kako su "Vatreni" bili kvalitetnija momčad.

"Svaka generacija ima svoje heroje. Današnja je momčad postigla odlične rezultate, želim joj da nas prestigne. No, bit će teško. A što se tiče objektivne kvalitete momčadi, bez lažne skromnosti, mi smo bili bolji. Ali, nikako ne želim time podcijeniti današnju odličnu reprezentaciju. Ne želim joj hipoteku stavljati na leđa, čemu te današnje igrače koji su stvarno odlični opterećivati time što smo mi bili ili napravili. Oni idu svojim putem koji je dosad bio sjajan." - rekao je Boban.

Smatra kako je najbolju utakmicu Hrvatska odigrala sa Švedskom, a njegov favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva je aktualni prvak Brazil.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara