Bogutovo "vatreno krštenje"; u debiju ga čeka Shaq

ANDREW BOGUT debitirat će protiv najboljeg centra na svijetu, Shaquille O´Neala koji s Miami Heatom dolazi u goste njegovom prvom NBA klubu, Milwaukee Bucksima.

"To sigurno neće biti zabava protiv Shaqa. Sumnjam da će me dočekati s dobrodošlicom. Održat će mi lekciju. Siguran sam u to." - izjavio je Bogut za Herald Sun.

"Moji suigrači će mi sigurno pomoći i trudit ću se igrati čvrsto. Shaq će sigurno zabiti preko 30 koševa, on je najbolji centar na svijetu. On pripada u Hall of Fame i vrlo ga je teško zaustaviti."

Shaq je veteran NBA lige sa 13 sezona iza sebe, visok 216 cm i težak 148 kg ima bicepse veće od nogometne lopte. Kako će mu se suprostaviti Bogut koji je tek dva centimetra niži, ali i 31 kg lakši, pokazat će predstojeća utakmica, no sigurno je da će Bogut imati "vatreno krštenje".

Amerikanci "pate" na statističke podatke tipa broj skokova po utakmici, prosjek dodavanja i slično, no košarkaš hrvatskih korijena koji je izabran na ovogodišnjem NBA draftu kao prvi pick, o tome previše ne razmišlja: "Ne brinem se oko statistike i brojeva. Ja samo želim pobjeđivati u košarkaškim utakmicama. Kada bi se Milwaukee plasirao u playoff bio bih presretan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat je po tome da je lud za treniranjem, a sam kaže da mu vježbanje s osobnim trenerom Sinšom Markovićem više odgovara nego izlaganje medijima.

"Samo treniram. Uđem u teretanu i zaključam vrata. Imam puno promotivnih obaveza, no najsretniji sam kada sam na terenu, sam sa sobom" - izjavio je Andrew, koji je u Hrvatskoj proveo svoj ljetni odmor i inzistirao na tome da ga zovu Andrija.

Bogutu je, kao i većini mladih košarkaša, idol Toni Kukoč, koji će mu u Milwaukeeu pomoći da se uklopi i pokaže u najboljem svjetlu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara