Bojkot u BIH: "Svi na Koševo, nitko na Bilino polje"

ČAK 19 nogometaša s popisa vršitelja dužnosti izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Denijala Pirića, nije se odazvalo pozivu za prijateljsku utakmicu u nedjelju protiv Azerbajdžana.

Ovaj će se susret održati u Zenici, koja je ovih dana oblijepljena plakatima koji pozivaju na ignoriranje utakmice! Takvu su poruku poslali i sami nogometaši bojkotom utakmice, kojim javno izražavaju nezadovoljstvo zbog otkaza početkom ovog mjeseca donedavnom izborniku Mehi Kodri, kojeg je Nogometni savez BiH smijenio jer Kodro nije želio povesti selekciju na prijateljsku utakmicu u Teheran protiv Irana, smatrajući je sasvim nepotrebnom.

Na kraju je NSBiH otkazao taj susret, ali potom i suradnju Kodri! Međutim, mnogi reprezentativci se nikako ne slažu s tom odlukom, a neki od istaknutijih i javno su prozivali čelništvo saveza zbog tog poteza.

Umjesto u Zenici, neki od reprezentativaca zaigrat će u humanitarnoj utakmici istoga dana na sarajevskom Koševu, a u kojoj će participirati i sam Meho Kodro.

"Svi na Koševo, nitko na Bilino polje", transparenti su osvanuli po čitavoj Zenici, a o pobuni su se raspisale ugledne svjetske agencije poput Reutersa.

D.R./Totalsport
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara