Bolt: Trenirati 400 metara je bolno!

Bolt: Trenirati 400 metara je bolno!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

IAKO ga je svjetski rekorder Michael Johnson nedavno pozvao da se čim prije prebaci na 400 metara, najboljem atletičaru današnjice Usainu Boltu ta se ideja nimalo ne sviđa.

Nije Johnson jedini koji smatra da bi Bolt na 400 metara bio jednako dobar kao na 100 i 200 gdje je već postigao sve što je mogao, svjetski je i olimpijski prvak i svjetski rekorder u tim disciplinama. No, 23-godišnji Jamajčanin nema volje za treniranjem drugih disciplina.

"Treniranje 400 metara bi bilo bolno! Mislim da će to doći na red negdje u budućnosti, ali nadam se tek nakon Olimpijskih igara 2012. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato će najbrži čovjek današnjice već ove sezone, točnije 27. svibnja na mitingu u Ostravi, nastupiti u neobičnoj utrci - na 300 metara. Pokušat će srušiti rekord koji je također u vlasništvu Michaela Johnsona (30.85). U nedostatku velikih natjecanja na svjetskoj razini ove godine Boltu će predstojeće ljeto glavni cilj biti dobri rezultati na mitinzima Dijamantne lige. Prvi u Jamajčaninovom rasporedu je onaj u New Yorku, 12. svibnja.

"Dobro sam odradio svoje prve utrke ove sezone na Jamajci, mislim da sam tamo gdje bih i trebao biti u ovom dijelu godine. Ima još puno posla u predstojeća dva mjeseca, ali na dobrom sam putu. Samo želim nastaviti pobjeđivati i ostati bez ozljeda."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara