Bronca za Ana-Mariju Čelan na SP-u u karateu

HRVATSKA kadetska karate reprezentativka Ana Marija Čelan osvojila je brončanu medalju u kategoriji preko 57 kilograma na Svjetskom prvenstvu na Cipru.

Čelan je u prvom kolu pobijedila Austrijanku Schimwald sudačkim preglasavanjem. U drugom kolu poražena je od buduće prvakinje, Japanke Ishizuke, nakon iscrpljujuće i neizvjesne borbe, rezultatom 5-7. U repasažnim borbama na putu prema brončanoj medalji pobijedila je Cipranku Stylianou sa 2-0, Novozelanđanku Thomasen sa 1-0, a u borbi za treće mjesto pobijedila je Slovenku Jeler sa 1-0

Ina Posavec je u kategoriji do 51 kg u prvom je kolu izgubila od Meksikanke Romero sa 2-3. U kategoriji do 57 kg boje Hrvatske branila je Ivana Goričaj, te izgubila na startu od Engleskinje Lloyd sa 2-7.

U konkurenciji kadeta je u kategoriji do 55 kg nastupio Nikola Horvat i izgubio u 1. kolu od Turčina Arapoglua sa 0-2. Do 60 kg nastupio je Matija Horvat i izgubio u 1. kolu od Iranca Samandarzavieha sa 5-7. Do 65 kg nastupio je Alan Šurbek i izgubio u prvom kolu od Škota Tarta sa 1-4.

U kategoriji do 70 kg nastupio je Marko Lučić i u 1. kolu svladao Belgijanca Piersottea sa 2-0. U drugom kolu pobijedio je Nizozemca Ikana sa 2-1 da bi u četvrtfinalu izgubio od Egipćanina Faraga sa 2-3.

U kategoriji do 75 kg nastupio je Rene Pernus koji je u prvom kolu pobijedio Turčina Ozmena sa 1-0, u drugom kolu pobijedio je Korejca Kwona sa 2-0, u četvrtfinalu predstavnika BiH Kupusovića sa 1-0, dok je u polufinalu izgubio od Španjolca Martineza Alguazila sa 0-3. U repasažnoj borbi za broncu izgubio je od Iranca Abbaszadeha u produžetku i to sudačkim preglasavanjem.

U kategoriji preko 75 kg nastupio je Goran Božić koji je u prvom kolu pobijedio Estonca Lebedevaa sa 3-0, u drugom kolu je bio bolji od Rusa Eremenka sa 4-1, u četvrtfinalu je svladao Poljaka Panasiuka sa 2-1, da bi u polufinalu izgubio od Nijemca Hornea sa 2-3 i to u produžetku. U repasažu je izgubio od Iranca Poorshaba sa 0-4 i time se plasirao na 5. mjesto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara