Burićev trener: Andrej je ispunio očekivanja

Burićev trener: Andrej je ispunio očekivanja

Tekst: Totalsport
Foto: HOO, Cropix

MLADI hrvatski olimpijac Andrej Burić, nastupio je u ponedjeljak u skijaškom trčanju u disciplini 15 km slobodno i osvojio je 75. mjesto.

U utrci je nastupilo 95 natjecatelja iz 50 nacionalnih olimpijskih odbora, a njegov trener Zoran Skender je rekao kako su uvjeti na stazi bili vrlo dobri i da je Andrej dao maksimum.

"Očekivanja su bila između 75. i 80. mjesta, tako da smo jako zadovoljni njegovim rezultatom i plasmanom", rekao je Skender.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreju je tek 21 godina i ovo su mu prve ZOI, a njegovu sportsku zrelost možemo očekivati u Sočiju 2014. godine. Olimpijka Nina Broznić, mlada 20. godišnjakinja iz Rijeke, nastupa 17. veljače u sprintu.

Burić, rođeni Riječanin, sportom se upoznao vrlo rano, već u petoj godini i te prve korake danas smatra ključnima za kasnije zrelo i pouzdano bavljenje njime, osobito skijaškim trčanjem koji mu je uz studij primarni izbor mladenačkog života.

Andrej je član Trkačkog skijaškog kluba "Budućnost“ iz Brod Moravica, a dnevno provodi na treningu najmanje tri do četiri sata. Rado svjedoči da mu je sadašnji trener Zoran Skender najviše doprinio njegovom sportskom napretku i razvoju te da su mu velika podrška i roditelji i čitava šira obitelj.

Uz skijaško trčanje, Andrej posebno voli nogomet, a hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić sportski mu je uzor. U glazbi koju iznimno voli i često sluša te mu, kako sam kaže, služi za opuštanje i traženje sportskih motiva, naročito prije nastupa, najveći dojam ostavlja mu skladba "Srce vatreno“. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara