Capello: Mogu odvesti Englesku do finala SP-a

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello izjavio je za internet stranicu Engleskog nogometnog saveza (FA), da može odvesti momčad do finala Svjetskog prvenstva.

"Mislim da mogu odvesti Englesku dalje od Bobbyja Robsona 1990. godine (poraz u polufinalu od Njemačke), zašto ne? Moramo biti ambiciozni", rekao je Capello.

"Uvijek sam ciljao na sam vrh. Trenirao sam Romu, Juventus, Milan i Real Madrid i uvijek sam osvajao naslove. Ne razumijem zašto ljudi misle da to ne mogu s Engleskom. Imamo dobre igrače i možemo se nositi sa svakom momčadi. Moja ambicija je odvesti Englesku na sami vrh. Moramo raditi i promijeniti momčadski mentalitet. Ja vjerujem da možemo uspjeti, ali moraju vjerovati i igrači. Do rujna ću imati potpunu sliku cijele momčadi", dodao je talijanski strateg.

Capello se osvrnuo i na promašeni jedanaesterac kapetana Johna Terryja u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja.

"Treba puno hrabrosti da se prihvati odgovornost izvođenja jedanaesterca u tako napetim okolnostima. Nema ništa dramatično u njegovom promašaju. To je jednostavno lutrija jedanaesteraca. John Terry je hrabra osoba", za kraj će Capello.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara