Ćavar napustio pripreme, Dominiković i Goluža ozlijeđeni

KAKO SE Europsko prvenstvo sve više bliži, tako se na žalost i problemi s ozljedama u redovima hrvatske rukometne reprezentacije nagomilaju što svakako zabrinjava izbornika Linu Ćervara koji još uvijek, upravo iz tog razloga, nije objavio listu putnika za Sloveniju.

Obnovljena ozljeda mišića Patrika Čavara, zbog koje će morati propustiti Europsko prvenstvo, u mnogome je poremetila planove stručnom stožeru obzirom da je "Pako" bio jedan od važnih kotačića u igri hrvatske reprezentacije. Prema Ćervarevim riječima svi igrači koji su prošli pripreme u Poreču ostat će na okupu još dva dana odnosno sve do polaska u srijedu u Ljubljanu.

Do tada će hrvatski reprezentativci odrađivati drugačije koncipirane treninge nego do sada, pa će ujutro vježbati u fitnes centru te u bazenu dok će navečer u dvorani uvježbavati taktičke varijante.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nažalost moramo se suočiti i s takvim problemima,a ozljede su sastavni dio svakih priprema i to ne možemo izbjeći" kazao je Lino Ćervar. Ostali igrači treniraju punim intenzitetom osim Slavka Goluže i Davora Dominikovića koji rade smanjenim tempom. S Golužom situacija ide na bolje dok će Dominiković tek sutra nakon pregleda dobiti konačan odgovor hoće li uopće krenuti u Sloveniju.

"Kada se radi o Europskom prvenstvu onda su praktički svi kandidati za medalje pa je u ovom slučaju teško nabrajati favoriti. Naravno mi smo aktualni svjetski prvaci i svi očekuju od nas veliki rezultat" kazao je pomoćni trener Irfan Smajilagić, koji je potvrdio kako u reprezentaciji neće biti značajnijih promjena u odnosu na sastav koji je briljirao u Portugalu. Inače Hrvatska rukomenta reprezentacija tijekom priprema u Poreču odigrala je dvije pripremne utakmice protiv Slovačke koje međutim nisu pokazale pravo "lice" hrvatske vrste, ali su svakako poslužile stručnom stožeru da se uvjeri s formom igrača te s mogućnostima novih reprezentativaca.

U preostala tri dana, do polaska u Sloveniju, Lino Ćervar i njegov pomoćnik Irfan Smajilagić pokušat će do najmanjeg detalja "izglancati" momčad koja će na Europskom prvenstvu morati opravdati svjetsku titulu osvojenu prije točno godinu dana u Portugalu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara