KORONAVIRUS I SPORT

Čeferin: Završit ćemo Ligu prvaka, a Francuzi će se morati snaći

Čeferin: Završit ćemo Ligu prvaka, a Francuzi će se morati snaći
Foto: EPA

UEFA planira završiti sezonu 2019./20. do kolovoza, uključujući i Ligu prvaka i Europa ligu, izjavio je predsjednik Europske nogometne federacije Aleksander Čeferin.

Većina je europskih liga prekinuta sredinom ožujka zbog covida-19, ali neke su lige najavile nastavak prvenstva u nadolazećim tjednima. Francuska i nizozemska liga su otkazale nastavak prvenstva i proglasile prvake, a njemačka Bundesliga je jučer nastavila prekinuto prvenstvo i Čeferin se nada da će najmanje 80 posto liga krenuti tim putem i završiti svoje prvenstvo.

Ako sve bude kako treba, sezona će završiti u kolovozu

"Imamo ideju, ali moramo pričekati izvršni odbor Uefe da potvrdi datume. Mogu reći da će europska sezona biti završena ako sve bude kako to sada vidimo, u kolovozu", rekao je Čeferin za beIN Sports.

"Kako sada stvari stoje, siguran sam da možemo završiti europsku sezonu, a to znači i Uefina natjecanja.

Mislim da će većina liga završiti svoja prvenstva. One koje ne budu završile, to je njihova odluka. No i dalje će morati igrati kvalifikacije ako žele sudjelovati u Uefinim natjecanjima."

Što ako francuska vlada ne napravi iznimku zbog PSG-a i Lyona?

I Liga prvaka i Europa liga još moraju završiti svoju osminu finala s obzirom na to da su odigrane samo prve utakmice.

PSG, koji je proglašen francuskim prvakom, treba igrati uzvratnu utakmicu osmine finala u gostima nakon što je francuska vlada objavila da se natjecanja u profesionalnim sportovima u Francuskoj mogu vratiti tek u rujnu.

"PSG i Lyon će morati organizirati utakmice u Francuskoj", kazao je Čeferin. "Ako to ne bude moguće, onda će morati to učiniti na neutralnom terenu. Ne vidim razlog zbog kojeg im francuska vlada ne bi dopustila da organiziraju utakmicu bez gledatelja, ali vidjet ćemo. To je izvan moje moći", naglasio je.

S devet od 12 gradova domaćina Eura sve je dogovoreno

Euro 2020., koji se trebao igrati ovo ljeto u 12 europskih gradova, odgođen je za ljeto sljedeće godine.

"Razgovarali smo s predstavnicima devet gradova i sve je dogovoreno", dodao je Čeferin. "S preostala tri grada imamo nekih problema pa ćemo nastaviti pregovarati. U načelu, organizirat ćemo prvenstvo u 12 gradova, ali ako to ne bude moguće, onda smo spremni to napraviti u deset, devet ili osam."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara