Celticsi pregazili Lakerse s 39 razlike i osvojili NBA naslov

BOSTON CELTICSI novi su NBA prvaci nakon 22 godine. U šestoj utakmici finala pobijedili su vječite rivale L.A. Lakerse s nevjerojatnih 39 razlike.

Od noćas NBA liga je ponovno obojana u zeleno. Celticsi su fenomenalnom predstavom na domaćem parketu svadali L.A.Lakerse 131:92 i osvojili svoj sedamnaesti NBA naslov.

U Bostonu se slavilo do dugo u noć, a kako i ne bi nakon ovakve predstave Celticsa. Uoči ove utakmice Lakersi su gajili nadu da mogu preokernuti rezultat u seriji, međutim uvjerljivom pobjedom u šestoj utakmici, Celticsi su razriješili sve ovogodišnje dvojbe.

Celticsov trojac ponovno je bio najbolji. Kevin Garnett je zabio 26 koševa uz 14 skokova, Ray Allen je zabio također 26, a Paul Pierce, koji je proglašen za MVP-a finala, zaustavio se na 17.

Pobjeda od čak +39 najveća je u finalu NBA lige u povijesti (nadmašena pobjeda Celticsa nad Lakersima 129:96 iz finala 1965.)

No, Celticsi su noćas pokazali još nešto. Lakersi jednostavno protiv njih u NBA finalima ne mogu. Od jedanaest međusobnih obračuna u finalu, Celticsi imaju devet pobjeda, a Lakersi samo dvije.

Ključ jučerašnje pobjede leži i u zaustavljanju Kobea Bryanta koji je zabio "samo" 22 što je debelo ispod njegovog prosjeka. Celticsi su se jučer poigrali s Lakersima, razbili ih pod koševima i izvana te demonstrirali silu kojoj se momčad Phila Jacksona jednostavno u ovoj finalnoj seriji nije mogla suprotstaviti. 

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara