DOČEK RUKOMETAŠA

Červar grmi na Trgu: Dobili smo državu, ali imamo sve manje djece

Červar grmi na Trgu: Dobili smo državu, ali imamo sve manje djece
Video i gif: Index

LINO ČERVAR, izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske, na dočeku reprezentaciji koja je na Euru osvojila srebro, održao je na središnjem zagrebačkom trgu nadahnut govor:

"Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. 

Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. 

I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. 

Još nešto sam vam htio reći. Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece. Zato nam treba zajedništvo svaki dan. Da bismo opet išli u budućnost trebaju se poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav."

Červar je u svom stilu proširio priču sve do demografije i međugeneracijske solidarnosti, pri čemu je po tonu obraćanja i gestikulaciji podsjećao na Franju Tuđmana. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara