LINO ČERVAR

Červar: Nisam prijetio novinaru i stojim iza svega. Nisam najslabija karika

Červar: Nisam prijetio novinaru i stojim iza svega. Nisam najslabija karika
Foto: Screenshot

''NE mislim da sam rekao nešto posebno. Rekao sam sve što bi svaki građanin ove zemlje trebao reći kad mu se želi obezvrijediti njegov rad i kad mu se ruši dostojanstvo. Poštovanje prema čovjeku trebalo bi biti temelj međuljudskih odnosa. Stojim iza svega što sam rekao sinoć'', pred kamerama RTL-a večeras je Lino Červar nastavio tamo gdje je počeo sinoć nakon pobjede nad Francuskom.

> Červar pukao pred kamerama, spominjao i Hanžekovićevu kćer

Červar se jutros javio Indexu kako bi objasnio žestoki napad na novinara Jutarnjeg lista Dražena Krušelja, bio je puno blaži nego sinoć, ali večeras mu je retorika bila slična onoj od jučer.

''Ono što su pisali protiv mene, to nisu bile istine. Protiv Brazila nismo primili sedam golova na prazna vrata, nego samo tri. Svi ostali golovi su pali kad smo igrali šest na šest. Cijeli svijet igra napad sedam na šest, a mi bismo znači trebali raditi nešto sasvim drugo. Po vama bih se trebao ispričati čovjeku koji je za mene rekao da sam ja, inovator s osam medalja, najslabija karika reprezentacije. Je li to normalno reći za trenera koji je među najboljima na svijetu? Koji je napisao dvije knjige o rukometu, koji svake godine šalje IHF-u stručne članke. Je li to normalno reći nekome kome je rukomet obitelj i koji za rukomet živi svaki dan? Možda sam bio emotivan, ali stojim iza svega što sam rekao'', kazao je Červar pa se referirao na pitanje o odlasku s klupe:

''Ostat ću još godinu dana. I nakon toga ću raditi nešto drugo i podržat ću svog nasljednika'', kratko je dodao Červar, pa je nastavio po svome:

''Ovo nije u redu. To je nezabilježeno u svijetu sporta. Živim za rukomet, on me ispunjava, ali čuti ovako nešto. Bio sam deset godina urednik u novinama, neće me on učiti novinarstvu. Novinar može kritizirati, to je njegov osoban stav, ali svatko tko tako nešto radi mora biti svjestan da to nosi neke posljedice. Nisam mu ja prijetio, samo sam mu rekao da se tako ne ponaša. A mogao bih mu otac biti. Rekao sam ono što mislim i završio bih s tim. Vrijeme je da pričamo o reprezentaciji koja je važnija od ovoga. Na momke sam ponosan. Oslabljeni smo sve izdržali, sav pritisak, srušili smo europske i svjetske prvake i ostvarili smo cilj'".

>>> Poslušajte jučerašnje izjave Line Červara u razgovoru s novinarima u Kölnu: 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara