Četiri utakmice francuskog prvenstva odgođene zbog prosvjeda

Četiri utakmice francuskog prvenstva odgođene zbog prosvjeda
Foto: EPA

FRANCUSKA nogometna liga (LFP) u četvrtak je objavila da odgađa prvenstvene utakmice 17. kola Monaco - Nica i Saint-Etienne - Marseille, koje su se trebale igrati u petak i nedjelju, a ranije su otkazane i utakmice PSG - Montpellier i Toulouse - Lyon planirane za subotu - sve zbog prosvjeda najavljenih za ovaj vikend.

Utakmica Monaco - Nica, derbi jugoistoka zemlje, odgođena je "na zahtjev vlade kneževine Monako s kojom je suglasna prefektura Alpes-Maritimes" te "na zahtjev prefekture Loire", objavio je u svom priopćenju LFP.

"Povjerenstvo za natjecanja lige će kasnije odrediti datum za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva", dodaje se u priopćenju. 

LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika "Nice Matin", postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira tijekom susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima. Navijači Nice tradicionalno dolaze u Monaco na skuterima u koloni i uz policijsku pratnju. 

Postoje naznake da bi moglo doći do odgode svih utakmica 17. kola francuskog prvenstva. U utorak je pariška policija objavila da je utakmica PSG - Montpellier odgođena "kako bi se mogle mobilizirati sve policijske snage da budu na raspolaganju snagama reda zbog prosvjeda najavljenih za 8. prosinca". 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara