Četvrtak u Nyonu – Dan D za Rooneya

Foto: AFP

OD ISHODA žalbe Waynea Rooneyja u sjedištu Uefe u Nyonu u četvrtak zavisi kompletan nastup igrača Manchester Uniteda u dresu Engleske u grupnoj fazi Eura 2012. u Ukrajini i Poljskoj.

Rooney, koji je kažnjen s tri utakmice zabrane nastupa za Gordi Albion, odmah će poslije večerašnje utakmice Lige prvaka protiv Basela otputovati u Nyon i nadati se da će dobiti pomilovanje za svoj nesportski potez tokom kvalifikacijske utakmice s Crnom Gorom (2:2) kada je žestoko bez lopte udario Miodraga Džudovića.

Kako stvari trenutno stoje, Rooney će propustiti sve utakmice Engleske u skupini D, protiv Francuske, Švedske i Ukrajine. Međutim, iskusni ljudi Uefe u disciplinskim postupcima vjeruju da se Rooney može nadati smanjenju kazne na dvije utakmice.

FA može tvrditi da su tri utakmice zabrane na samom Euru mnogo gora kazna od isto toliko utakmica suspenzije u kvalifikacijama.

I sam Džudović, koji je dobio udarac od Rooneya, pružio je podršku Englezu.

Direktor engleskog kluba Adrian Bevington, koji zastupa Rooneyja, rekao je ranije ovog tjedna kako osjeća da imaju vrlo snažne dokaze u korist Waynea.

"Podržao ga je izbornik Fabio Capello, crnogorski igrači i brojni stručnjaci. Bit ćemo u Nyonu s našim pravnim timom za podršku i predstavit ćemo naš slučaj i vidjeti kako će biti primljen. Važno je iznijeti slučaj UEFA-i, pa neka oni daju konačni sud", izjavio je Bevington.

Žalbeni postupak Rooneya u UEFA-i počet će u 9:30, a odluka će biti donesena vjerojatno u ranim poslijepodnevnim satima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara