Jasmin Repeša treći put trener Cibone: "Ova ekipa nema talenta, ali navijači će biti ponosni"

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

NOVI, treći trener Cibone u ovoj sezoni je Jasmin Repeša. Potvrđeno je to na današnjoj press konferenciji pod Tornjem.

Nakon odlaska Joke Vrankovića i privremenog rješenja Danijela Lutza, u Savskoj su se odlučili za provjereno trenersko ime, koje će treći put sjesti na njihovu klupu. Rođeni Čapljinac figurirao je kao glavni kandidat za novog trenera Cibone još ranije u ovoj sezoni, ponudu je tada odbio, ali sada je prihvatio (vjerojatno poboljšani) ugovor, koji vrijedi do kraja sezone 2013./2014.

Repeša je u prvom mandatu u Ciboni (1995.-1997.) osvojio dva prvenstva i Kup (1996.), a u sezoni 2001./2002. Vukovi su s Repešom uzeli dvostruku krunu.

Zadnjih devet godina bivši izbornik naše reprezentacije proveo je u Italiji, gdje je trenirao Fortitudo, Lottomaticu i Benneton.

"Nevjerojatno je da Cibona u Zadru postigne 89 koševa i izgubi"

Cibonu preuzima nakon ispadanja iz Kupa u zadnjoj sekundi: "Gledao sam tu utakmicu sa Zadrom, poslije tog dvoboja sam i promijenio stav o povratku. Nevjerojatno je da Cibona postigne 89 koševa i izgubi. To govori kako je problem u pristupu", rekao je Repeša.

"Osobno, u takvoj sam životnoj fazi da me u Europi zanima treniranje pet-šest klubova. Kako u njima trenutno ne mogu raditi, odlučio sam se za Cibonu", priznaje Repeša, svjestan da je preuzeo Cibonu koja je daleko od svojih najboljih dana:

"Ova ekipa nema talenta, ali je radna i potrudit ću se da svaki navijač Cibone bude ponosan na njihove igre."

Repeša je naglasio da neće dirati stručni stožer kazavši kako im je "dao mjesec dana da dokažu energiju, volju i lojalnost klubu", a neke promjene je najavio:

"Ne može se događati da se skautiranje igrača radi preko ljeta. To je nedopustivo", jasan je bio popularni Jasko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara