Cristiano Ronaldo: Spremio sam cijeli niz dosad neviđenih trikova

ZVIJEZDA Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo izjavio je kako je u posljednje vrijeme spremao raznorazne fantastične trikove koje će javnosti predstaviti u predstojećim utakmicama, prenose engleski mediji.

"Rođen sam sa tom sposobnošću. Svaki dan padaju mi na pamet razni trikovi. Još kao klinac, kada sam igrao na ulici, stalno sam smišljao neke nove stvari kako prevariti protivnika. Uvijek ću pronalaziti nove načine, nove pokrete, jer mi jednostavno one same dolaze u misli. Moj san bio je da budem poseban, unikatan i to mi se sada pomalo ostvaruje", rekao je Ronaldo.

Trikove, kaže, nikada nije preuzimao od drugih igrača, niti je gledao televizijske prijenose, već je uvijek sam pokušavao nešto novo izvesti.

"Kada sam bio dječak, bio sam vrlo malen. Sa 13 godina, kada sam bio u Madeiri, rekli su mi kako sam prenizak za nogometaša. Onda sam u 16. godini naglo izrastao i dosegao sadašnju visinu. Kako sam u djetinjstvu uvijek igrao sa starijim, jačim prijateljima, nisam im mogao parirati snagom i visinom, već sam morao uvijek nalaziti neke nove izazove kako da ih predriblam i prođem." - ističe Ronaldo.

Danas, kaže, za razliku od prije, više koristi driblinge kako bi pomogao svojoj momčadi. Svjestan je kako je prije previše solirao.

"Ako želiš biti najbolji igrač na svijetu, moraš stalno učiti i razvijati se. Ono na čemu ja moram poraditi je preciznost udarca, jer u budućnosti moram postizati više golova. Spremao sam u posljednje vrijeme neke nove trikove, a uskoro ću ih i predstaviti", napominje portugalski reprezentativac.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara