Hrvatska reprezentacija

Dalić: Kako sam došao, tako ću i otići. Neće me nitko morati tjerati

Dalić: Kako sam došao, tako ću i otići. Neće me nitko morati tjerati
Ivo Cagalj/PIXSELL

"VEĆ ste i sami zaključili da ponavljam priču o odlasku. Naglašavam to jer sam svjestan kako ljudi kod nas gledaju na stvari i koliko nam malo treba da sve obezvrijedimo. Zato sam inzistirao da nakon Rusije izdamo knjigu, nije mi trebala promocija, ali želim da ostane zapisano što je Hrvatska napravila, za vremena kad krenemo s obezvrjeđivanjem", počeo je Zlatko Dalić s kojim smo pitanje odlaska iz reprezentacije otvorili barem pet puta u zadnja dva mjeseca.

Nije slučajno da izbornik često sam otvara tu temu i naglašava da će iz reprezentacije otići kako je i došao, kad to bude htio i kad ga smijeni rezultat.

"Da, želim naglasiti da sam svjestan okolnosti i realan. Znam da je moj kraj onda kad izgubim dvije u nizu, prvi sam na udaru i ne brine me to. Nisam se došao doživotno zaposliti, mene ne treba tjerati. Imam svoj put, došao sam ovdje s imenom i prezimenom, iz pustinje, s vlastitim uspjesima i zgrabio sam šansu koja mi se nikad više ne bi pružila. Igrači su svojom kvalitetom zaslužni za Rusiju. Na neki način sam svoj cilj ostvario na Svjetskom prvenstvu. Tražio sam mandat za Europsko prvenstvo da spojim ciklus jer rad se ne može vrednovati bez cijelih kvalifikacija jednog izbornika", istaknuo je Dalić.

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji zasuli su ga skupim ponudama u egzotičnim zemljama, posljednja je stigla ovih dana iz saudijskog Al-Ittihada. Dalić inače nema običaj komentirati poslove, ali voli razgovarati o nogometu na Bliskom istoku, spominje da ga tamo svi grle i ljube, pokazuje nam na Twitteru njihovo uzbuđenje kad god se pojavi.

Pustinja će uvijek biti opcija, stekli smo dojam iz razgovora s Dalićem, iako je nedavno kazao da za četiri godine planira biti u penziji.

"Mene zanima samo utakmica sa Slovacima. U Splitu me zanimala samo utakmica s Mađarima. O drugim stvarima ne razmišljam i ne gubim vrijeme ni momenta. Kad se plasiramo na Euro, možemo razgovarati o drugim temama", kaže Dalić na pitanje o kontaktiranju s klubovima koji ga žele.

Ističe da ne brine hoće li česte i olake priče o odlasku s klupe netko shvatiti kao alibi.

"Kako sam došao, tako ću otići. Možda mi je lakše govoriti o tome jer sam svoj. Bitna mi je samostalnost u radu i uvjeti, priliku sam dobio, a alibi ne trebam. Drže me moji rezultati i moji igrači."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara