Dalić o povratku legende u reprezentaciju: "Ne bi mu bilo ispod časti"

Dalić  o povratku legende u reprezentaciju: "Ne bi mu bilo ispod časti"
Foto: EPA

ZLATKO DALIĆ ponovno je bio u fokusu medijske pažnje. Ovoga puta izbornika Hrvatske opsjedali su sa svih strana na sportskom simpoziju "Simposar 2018" u Sarajevu, gdje je proglašen za najboljeg "selektora regije", odnosno najboljeg izbornika u svim državama na području bivše Jugoslavije.

Na istoj svečanosti HNS je dobio titulu najuspješnijeg saveza. Ipak, Dalić je bio najzanimljiviji, pogotovo zbog činjenice da idućeg četvrtka Hrvatsku očekuje pravi spektakl na Maksimiru. U sklopu 3. kola Lige nacija ugostit ćemo Španjolsku. Prava je to šansa Daliću i društvu da se osvete Furiji za najteži poraz u povijesti koji su im Španjolci nanijeli početkom rujna u prvom kolu novog UEFA-inog natjecanja.

Podsjetimo, Hrvatska je tada izgubila čak 6:0, što susret pred domaćim navijačima čini značajnijim.

Povratak legendi u reprezentaciju

“Svim srcem želim pune tribine u Zagrebu pa da se dogodi, manifestira privrženost navijača i igrača. Zato sam se dogovorio da nam se za tu utakmicu pridruže i Ćorluka, Subašić i Mandžukić kako bi zajedno osjetili tu podršku”, kazao je Dalić.

Pitanje koje Dalić ne može izbjeći jest ono o povratku Mandžukića u odabranu vrstu.

“Povratak Mandžukića? Fokusiran sam na utakmicu sa Španjolskom. Potrebna nam je pobjeda. Dolazak trojca sigurno će pridonijeti optimalnom ambijentu”, istaknuo je u razgovoru za Sportske novosti.

No ovoga puta spominjao se i povratak još jedne legende reprezentacije, ali u stožer.

“Želio sam ga u stožeru, ali je on nastavio igrati. Znamo kakvu je kalvariju prošao s tim dopingom, imponira mi kako se othrvao i sad igra jako dobro, i to u Serie A. Razgovarat ću s njim. Siguran sam da Srni ne bi bilo ispod časti u izvanrednim okolnostima staviti se na raspolaganje”, smatra izbornik.

Hrvatsku nakon Španjolske očekuje i ponovni derbi s Englezima na Wembleyju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara