Dalić proglašen najboljim trenerom Europe

Dalić proglašen najboljim trenerom Europe
Foto: Getty Images / Guliver Image

ZLATKO DALIĆ proglašen je najboljim trenerom Europe. Hrvatski izbornik gostovao je kao predavač na 39. simpoziju AEFCA-e u Antaliji, gdje je u izboru Asocijacije europskih nogometnih trenera dobio veliko priznanje.  

"Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh. Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije, zapitao sam se zašto ne uspijevamo u tome i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje, kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh", rekao je Dalić.

Dalić je još jednom ispred sebe stavio nogometaše, koji su, kako kaže, odradili najveći dio posla u Rusiji, a posebno je pohvalio kapetana Luku Modrića.

Embed from Getty Images

"Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao. Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao", naglasio je.

Iako su se igrači poput Mandžukića, Ćorluke i Subašića oprostili od reprezentacije, Dalić vjeruje kako Hrvatska može napraviti veliki uspjeh i na Europskom prvenstvu 2020. godine.

"Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo'', zaključio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara