OLIMPIJSKE IGRE TOKIO

Damir Martin hitno operiran, Tokio upitan

Damir Martin hitno operiran, Tokio upitan
Martin nakon utrke u Rio de Janeiru prima liječničku pomoć zbog iscrpljenosti Foto; Getty Images / Guliver image

DAMIR MARTIN završio je iznenada na operaciji kuka u specijaliziranoj klinici u Münchenu. Hrvatski olimpijac i srebrni iz Rija operiran je u četvrtak, nakon što je dugo trpio neugodne bolove.

Ozljede su njegova svakodnevica, problemi s leđima i ramenima su već kronični, ali prvi put Martin je morao sanirati kuk. Sve se odigralo brzo, u posljednja dva tjedna. Fizioterapeuti su posumnjali na to da je riječ o ozljedi kuka, a konačnu dijagnozu postavio je Tomislav Smoljanović, član brončanog veslačkog osmerca iz Sydneyja, danas jedan od najjačih ortopeda u Hrvatskoj, i poslao Martina za München.

"Sudarali su se bedrena kost i zdjelica te je došlo do rupture hrskavice koja ih spaja", objasnio je Martin koji se nakon operacije dobro oporavlja. 

Doktori nisu mogli vjerovati uz kakav bol je trenirao, iako za Martina to nije čudno. Lik je preživio raspad četverca s braćom Sinković, prešao u najtežu disciplinu i u Rio de Janeiru odvozio jednu od najluđih utrka u povijesti olimpijskih Igara. Zlatna medalja izmaknula mu je u fotofinišu za sedam tisućinki sekunde. Martin osim srebra iz Rija ima i srebro s četvercem s Igara u Londonu 2012. Uvjeren je da će se boriti za još jednu medalju, u Tokiju iduće godine. 

Normu za Tokio je riješio 

Oporavak nakon operacije procjenjuje se na pet do šest mjeseci. Martin, kakav jest, procjenjuje da će mu biti dovoljno pet. Sljedećih mjesec i pol dana čekaju ga štake, polako će prijeći na bicikl pa onda uhodanim putem dalje. Čeka ga novi fotofiniš.

"Nema predaje, računam da ću stići na vrijeme i spreman doći u Tokio. Htio sam izbjeći operaciju, trpio sam, ali kuk mi je stvarao problem i izvan sporta, nije bilo smisla odgađati i gubiti vrijeme", poručio je najbolji hrvatski skifist. 

Dobra vijest je da Martin ima osiguranu normu za Tokio. Nedavno je to riješio osmim mjestom na SP-u u Austriji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara