NBA NAGRADE

Debata: Hoće li Dončiću uzeti nagradu za novaka godine zato što nije Amerikanac?

Debata: Hoće li Dončiću uzeti nagradu za novaka godine zato što nije Amerikanac?
Foto: Getty Images, grafika: Index

NAGRADE najboljim igračima NBA lige do prošle su se godine objavljivale nedugo nakon završetka regularnog dijela sezone, odnosno u prvim tjednima doigravanja, no lani je proglašenje pobjednika odgođeno za lipanj, nakon što se već dozna tko je prvak, kako bi se stvorio još jedan event koji bi privlačio publiku i donosio dodatnu zaradu.

Tako ćemo i ove godine ranije saznati jesu li Golden State Warriorsi obranili naslov prvaka nego, primjerice, je li James Harden ponovno izabran za najkorisnijeg igrača lige. Ali to ne znači da mi ne možemo teoretizirati o tome tko je koje priznanje zaslužio.

Grčki "monstrum" Giannis Antetokounmpo i bradata zvijer James harden glavni su kandidati za MVP-ja, Slovenac Luka Dončić i Atlantin bek Trae Young za najboljeg novaka, a nagrade će dobiti i igrač koji je najviše napredovao, najbolji šesti igrač, defanzivac i trener.

Dva Indexova novinara, kojima dani počinju i završavaju NBA ligom, porazgovarala su o tim nagradama, analizirala tko je koju najviše zaslužio i predviđala tko će ih dobiti, a raspravu prenosimo u cijelosti.

 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara