"Debitant Hart ne smije zamijeniti Greena - Sjetimo se Carsonove greške protiv Hrvatske!"

Tekst: A.K.
Foto: AFP

"ZAMIJENI li Joe Hart Roberta Greena nakon njegove greške u prvoj utakmici protiv SAD-a, bio bi to prevelik teret za mladića koji bi za reprezentaciju debitirao na SP-u, i to u utakmici koju moramo dobiti. Uostalom, sjetimo se kako nas je u ključnom kvalifikacijskom susretu za Euro 2008. protiv Hrvatske greška Scotta Carsona, još jednog debitanta na službenom susretu, koštala plasmana na EP", podsjetio je legendarni golman Cityja Joe Corrigan, koji je mrežu Hartovog kluba čuvao od druge polovice 60-ih do prve polovice 80-ih.

Stari vratarski vuk (trenutno trener golmana u West Bromwichu) uvjeren je kako će Capello za odlučujuće surete u skupini protiv Alžira i Slovenije posegnuti za Davidom Jamesom, nakon što je Robert Green nastavio "svijetlu tradiciju" engleskih golmana na velikim natjecanjima.

Vratar West Hama nije opravadao povjerenje jer je u prvoj utakmici skupine primio pacerski gol od Clinta Demspeya, koji se ne može opravdati ni navodnom Jabulanijevom neuhvatljivošću. Izvjesno je kako će mjesto među vratnicama u drugoj utakmici skupine koja se igra u petak protiv Alžira u Cape Townu prepustiti nekom od preostale dvojice vratara; veteranu Jamesu ili mladom Hartu.

"Prije SP-a srce mi je govorilo kako Hart treba biti broj 1 jer je bio u velikoj formi, ali glava mi je poručila kako to mjesto pripada Jamesu zbog iskustva" prisjeća se Corrigan govoreći kako je sada čovjeku koji nije poslušao njegovo srce i glavu:

"Capello je sad pod nevjerojatnim pritiskom zbog izbora vratara za Alžir, ali pod još gorim bi bio Green i mislim da se uopće ne bi bunio da ga se makne s vatrene linije. Iznimno mi ga je žao, ali to je priroda golmanskog posla. Jedne minute si heroj, a druge zločinac, svaki vratar je to prošao."

"Kada se takvo što dogodi, golman treba trenera koji će mu ukazati povjerenje, ali trenutno je teško pristati uz Roberta. Međutim, u poznatim okolnostima postaviti Harta na poziciju jedinice bio bi prevelik pritisak i mislim da će Jamesovo iskustvo biti njegova prednost."

Za kraj Corrigan je otkrio kako su i prije premijere na SP-u 'senatori' u momčadi tražili da na golu bude James: "Ne znam koliko Capello drži do mišljenja starijih igrača, ali njegovi iskusni braniči željeli su Jamesa na golu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara