"SEZONA ZA PET" Sandra na vrhu šestu godinu zaredom

"SEZONA ZA PET" Sandra na vrhu šestu godinu zaredom

Foto: Hina

NAJBOLJA hrvatska sportašica Sandra Perković šestu je godinu zaredom osvojila naslov pobjednice "Dijamantne lige" u bacanju diska. U petak je u finalu u Bruxellesu pobijedila hicem od 68.82 metara.

"Željela sam baciti preko 70 metara jer bi to bio rekord mitinga. No, sat prije početka natjecanja počela je padati kiša, pa je 68,82 metara sasvim solidan rezultat za ovakve vremenske uvjete. Bruxelles ima posebno značenje za mene jer sam 2010. godine ovdje pobijedila u prvom od šest finala Dijamantne lige. Vrlo sam sretna jer sam ove godine osvojila sve što se je moglo osvojiti", izjavila je Sandra Perković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon "zagrijavanja" i svađe sa sucima u prve dvije serije, kada je u prvoj bacila 60.43 metara, a u drugoj prestupila, te zauzimala nerealno nisko šesto mjesto u natjecanju, Perković je stvari postavila na svoje mjesto u trećoj seriji u kojoj je njezin disk sletio na 68.82 m što je bilo neuhvatljivo za ostale natjecateljice.

"Dala sam sve od sebe. Sezona je gotova, bila je dosta naporna, a ocijenila bih je s 5,0", zaključila je svjetska prvakinja koja je prije samo par tjedana uzela zlato u Londonu.

Drugo mjesto zauzela je svjetska doprvakinja iz Londona Australka Dani Stevens sa 65.85m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 64.61m.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara