nba

Dončić je glavni razlog invazije Španjolaca na Teksas

Dončić je glavni razlog invazije Španjolaca na Teksas
Foto: Getty Images

LUKA DONČIĆ tek je dvije sezone u NBA ligi, a već ima zapažene rezultate u najjačoj konkurenciji. 

Ove sezone oborio je nekoliko rekorda, a novi je dočekao prethodne noći u demoliranju Cleveland Cavaliersa. U uvjerljivoj pobjedi Dallasa nad Clevelandom 143:101 zaustavio se na 30 koševa, 14 asistencija i sedam skokova, a sve je to ostvario za samo 28 i pol minuta igre jer uopće nije bilo potrebe da igra u posljednjoj četvrtini.

Dončić je tako postao prvi igrač Dallasa koji je povezao tri utakmice s 30 i više poena još od Dirka Nowitzkog 2010. godine. 

Sve što mladi Slovenac radi u dresu Dallasa privuklo je veliku pažnju navijača iz cijelog svijeta. Košarkaški fanovi s oduševljenjem prate njegove partije, a mnogi su željeli i uživo svjedočiti njegovoj košarci. 

Duplo više Španjolaca nego prošle godine dolazi u Dallas

Tako je veliki broj Španjolaca uvrstio Dallas kao obaveznu turističku destinaciju na svoju mapu, upravo zbog Dončića. Specijalizirani portal za prodaju karata za sportske događaje Hellotickets piše da je broj prodanih karata za utakmice Mavsa uvećan za čak 56 posto u odnosu na prethodnu sezonu i to sve zahvaljujući Španjolcima.

Poznato je da je Dončić uoči dolaska u najjaču ligu svijeta nastupao za Real iz Madrida pa otud i pomama Španjolaca za utakmice Dallasa, posebice ove sezone u kojoj se Slovenac već ističe za kandidaturu za MVP nagradu. 

Dallas izgurao New York i LA s dvije najpoželjnije destinacije Španjolaca u SAD-u

Hellotickets navodi da su prije Dončićeva dolaska u SAD uobičajene NBA destinacije Španjolaca bile New York i Los Angeles, ali sada su se stvari zbog slovenskog reprezentativca promijenile. Svi hrle u Dallas. 

Također, prema istraživanju koje je proveo isti izvor, čak 38 posto španjolskih državljana koji putuju u SAD posjećuju NBA utakmice. Procjena je da će se taj broj i povećati u narednom periodu, naravno, zbog Dončića. Zbog svega će najviše profitirati njegov klub iz Teksasa, ali i sama NBA liga koja zna unovčiti pojavu ovakvog košarkaša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara