NBA LIGA

Dončić: Znao sam da ću biti dobar, ali ne baš ovako

Dončić: Znao sam da ću biti dobar, ali ne baš ovako
Foto: Screenshot

LUKA DONČIĆ nastavlja pokoravati NBA ligu u svojoj drugoj sezoni. Nakon 15 odigranih utakmica četvrti je strijelac lige s 29,9 koševa po utakmici, drugi asistent (9,7), a sinoć je zbog "samo" sedam skokova ispao iz top 10. U toj kategoriji 12. je skakač lige (10,4).

Iz dana u dan pomiče granice i postavlja nove rekorde, prvenstveno na račun mladosti, odnosno dometa koji nitko u njegovim godinama nije ostvario, osim ponekad LeBrona Jamesa. Kad je stigao u NBA, bilo je skeptika, ali sve ih je pridobio, u tolikoj mjeri da ga brojni analitičari, treneri i igrači svrstavaju među kandidate za MVP-a.

Dončić je ovih dana dao intervju za internetsku televiziju Stadium, a novinar Shams Charania objavio je kratki izvadak na društvenim mrežama kao "teaser". Izdvojeni odgovor bio je na pitanje je li očekivao da će, nakon velikih uspjeha s Real Madridom i slovenskom reprezentacijom, i u NBA ligi biti ovako dobar.

"Iskreno, imao sam vjere. Znao sam da ću biti dobar, ali ne baš ovako dobar, sigurno. Nisam znao da ću igrati ovako, nisam to očekivao. Sretan sam što igram ovako, ali moram biti još bolji", rekao je slovenski vunderkind.

Samo u prvih 14 utakmica ove sezone Dončić je ostvario sedam triple-double učinaka i sad ih ima već 15 u NBA ligi. Najmlađi je igrač ikad koji je vezao dva triple-doublea s najmanje 35 poena, a sinoć je postao najmlađi igrač u povijesti koji je nanizao tri utakmice s najmanje 30 koševa... A to su mu rekordi sa samo posljednje dvije utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara