Doznajemo: S Tudorom je u Hajduk trebao doći i Stanić

Doznajemo: S Tudorom je u Hajduk trebao doći i Stanić
Foto: Pixsell, Getty, Montaža: Index

HAJDUKOV PREDSJEDNIK Jasmin Huljaj pregovarao je s Igorom Tudorom kao najozbiljnijim kandidatom za nasljednika Željka Kopića.

Ipak, umjesto trenera koji je Hajduku donio zadnji trofej (Kup 2013.) ostaje trener pod kojim je Hajduk uzeo četiri boda u prvih šest kola, što je najgori ulazak u sezonu u samostalnoj Hrvatskoj. 

To naravno nikako nije krivnja samo Kopića, kojem je rasprodana momčad bez dovođenja pravih zamjena, ali činjenica je da u dijelu njegove odgovornosti nije napravio išta čime bi pokazao da može pokrenuti ekipu.

Zato je Hajduk i stupio u kontakt s Tudorom (40), koji je nakon burnog odlaska s klupe Bilih prije tri godine, vodio PAOK, Karabukspor, Galatasaray i Udinese. Talijanski klub preuzeo je prošle sezone, spasio ga od ispadanja iz Serie A i od tada je bez angažmana. 

Još od Hajdukovog poraza od Gorice prije tri tjedna, Tudor se počeo spominjati kao povratnik na trenersku funkciju u Hajduku. Huljaj je to konkretizirao recentnim ozbiljnim pregovorima s njim, ali nakon toga je odlučio da ipak neće zamijeniti Kopića, nego da će aktualnom treneru dati zadnju priliku da momčad digne s osmog mjesta na tablici. 

I dok je to da je Tudor želja Hajduka stara vijest, nova koju doznajemo je da je s njim u klub trebao doći još jedan proslavljeni bivši nogometaš, Mario Stanić.

On je trebao biti Tudorov prvi pomoćnik, ali ne trener-asistent, nego spona svlačionice i uprave. 

Ipak, oni koji u Hajduku odlučuju, umjesto angažmana dvije iznimno jake i karizmatične ličnosti odabrali su nastavak pod potonulim Kopićem, koji očito više ne drži svlačionicu pod kontrolom.

Hajduk nije odbio Tudora (kojeg je sam zvao) i Stanića jer se boji kako bi ta kombinacija "dobrog i lošeg policajca" djelovala na igrače, nego jer bi njih dvojica preuzeli struku i pri tome zahtjevali autonomiju. Podsjećamo, Tudor je u veljači 2015. iz Hajduka otišao jer mu tadašnji Nadzorni odbor nije htio amenovati kupnju stopera. 

Nazvali smo Marija Stanića za komentar. Nakon što smo mu rekli sve navedeno, samo je kratko odgovorio: "Nemam komentara".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara