Džomba izgubljen za prve utakmice, Lac igra ozlijeđen

Džomba izgubljen za prve utakmice, Lac igra ozlijeđen

IZBORNIK naše rukometne reprezentacije nije bio pretjerano raspoložen uoči puta za Bern. U tom će švicarskom gradu, naime, naša rukometna reprezentacija odigrati prve tri utakmice na Europskom prvenstvu. Mirza Džomba do tada neće biti spreman, Blaženko Lacković igrat će po blokadom, što je sasvim dovoljno da izbornik noću ne spava.

U Karlovcu je odrađen zadnji dio priprema kojima su ponovo kumovale ozljede. Neki će reći da su nam ozljede odnijele zlato u Sloveniji, većina će potvrditi da nam je s Metličićem u Tunisu otišao i naslov svjetskih prvaka, a i sam izbornik konstatirao je nedavno kako polovični nemamo što tražiti na EP-u. Tako realno stoje stvari u našoj rukometnoj reprezentaciji dva dana prije EP-a na kojem im se nameće osvajanje zlata koje nedostaje u kolekciji.

S druge strane, favoriti smo gdje god da se pojavimo, igrači nižu sjajne rezultate u svojim klubovima, zajedništvo nikada nije ni bilo upitno.

"Krećemo optimistično. Dogodile su nam se ozljede koje se nisu trebale dogoditi, mogli smo to spriječiti. No, očito su bile sudbonosne, trebamo se s njima nositi. Čeka nas Portugal u prvoj utakmici, na to se moramo koncentrirati. Gledali smo utakmice Portugalaca na kazetama, prisjetili se nekih zajedničkih utakmica i učiniti ćemo sve da ih pobijedimo." - novinarima je kazao izbornik Červar.

Jedan od naših najboljih trenera stalno govori o toj prvoj utakmici, Portugal ga brine, iako ćemo, realno, teže izvojevati pobjedu protiv Rusa, čak i Norvežana, koji su nas tukli u Tunisu.

"Moramo dobiti tu prvu utakmicu, ona će nam dati zalet. Pobijedimo li Portugal sve će biti mnogo lakše, bit ćemo sigurniji kad budemo igrali s Rusima. Istina je da na čeka ubojit ritam u Švicarskoj, dan odmora iskoristit ćemo maksimalno." - dodao je Červar na kraju druženja s novinarima u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Činilo se da ipak nije optimističan kao prilikom prvih treninga jer je postao svjestan da nas ozljede mogu uništiti. Bilo bi mnogo ljepše da na EP krećemo kao nekad, ustiju punih zlata, no u Karlovcu se danas nije previše obećavalo.

"Želje ponekad znaju ostati neostvarene, zato neću ništa prognozirati. Ne želim planove, želim da idemo iz utakmice u utakmicu i da se borimo do kraja. Nismo jedina momčad koja dolazi hendikepirana, to ćemo morati iskoristiti." - zaključio je Červar.

Naš najveći hendikep je, za nevjerovati, Mirza Džomba koji je upitan za prvih nekoliko utakmica, što ne može zvučati ohrabrujuće.

"Pomalo treniram, ali još uvijek ne mogu igrati. Nisam siguran kako će se stvari odvijati." - kratko je prokomentirao Džomba.

Lacković će, kao što smo naglasili, igrati pod blokadom, što je sasvim dovoljno da i zaista počnemo razmišljati o tome kako će se stvari odvijati u Švicarskoj.

Naši reprezentativci znali su se šaliti da je Europsko prvenstvo, iako uvjerljivo najteže, za njih tek regionalno, pa se nadamo da će se za tim voditi i na švicarskim parketima.

D.R.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara