Englezi ne očajavaju zbog Walcotta: "Pred njim je cijelo ljeto da uvidi gdje je problem"

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

THEO WALCOTT sa tri je pogotka Hrvatskoj na Maksimiru prije gotovo dvije godine dao ogromnu injekciju samopouzdanja posrnuloj engleskoj reprezentaciji, tad još grogiranoj zbog neodlaska na Euro u Austriji i Švicarskoj.

Možda i važnije, bila je to utakmica u kojoj je Walcott poklonio ogroman kredit novoinstaliranom izbornku Gordog Albiona Fabiju Capellu, koji ga je izostavio s konačnog popisa putnika za jug Afrike.

"Mora se vratiti u Arsenal i predati se u Wengerove ruke"

"Walcott je zabio hat-trick u ključnoj utakmici kvalifikacija i očekivao da će biti u zrakoplovu za JAR, ali Capello ga nije uvrstio. Sada ima cijelo ljeto pred sobom da pokuša dokučiti koji su razlozi zbog kojih se nije razvio u napadača svjetske klase, što je nagovijestio u rujnu 2008., a sada je brutalno prekrižen u Talijanovoj bilježnici. Capello je oduvijek bio veliki Theov fan, ali brojne ozljede i nedostatak prave forme ipak su prevagnuli u odluci da se Arsenalov napadač izostavi s popisa", piše o izostavljanju Walcotta BBC uz savjet 21-godišnjem Englezu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se mora vratiti u Arsenal i u sigurnim rukama Arsenea Wengera rekonstruirati neke elemente u svojoj igri. Jednostavno, nije smio računati s tim da će vječno živjeti od slave koju si je priskrbio trima golovima Hrvatima, a Capello je ovim potezom pokazao koliko je oštar i što će zahtijevati od svojih igrača."

"Većina engleskih navijača uvidjet će da je Walcott odigrao tek 15 utakmice ove sezone"

Guardian u svom komentaru naglašava kako je Capello na sebe preuzeo svu odgovornost ovim potezom: "Sven-Goran Eriksson gurnuo ga je u vatru u Njemačkoj kada je označen kao novi Michael Owen, ali četiri godine kasnije njegova je reputacija ozbiljno narušena. Capello je vođen nagonima i potrebama izabrao Aarona Lennona i Shauna Wright-Phillipsa, a o tome je li odluka bila dobra ili ne, odgovarat će Talijan poslije prvenstva, on ima plaću od pet milijuna funti godišnje", a slično kao BBC, i Guardian ističe kako je Walcott zakazao s nogometnim razvojem u protekle četiri godine:

"Odrastao je gledajući kao svog idola Michaela Owena, bio je predodređen za partnera Waynea Rooneyja u napadu, ali na svoju brzinu nije nadovezao ništa drugo. Uostalom, i većina engleskih navijača će uvidjeti kako je ove sezone zaigrao u samo 15 utakmica za Arsenal."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara