Englezi "velikodušno" pomažu Capellu: Beckham mora igrati!

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

IAKO je početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj republici ostalo gotovo devet mjeseci, engleski mediji već su počeli s raspravama o tome kako bi trebao izgledati Capellov kadar na smotri najboljih nogometaša svijeta.

Zasada je najveći upitnik u otočkim medijima iznad jednog od najjačih dijelova Capellove momčadi - desne strane vezne linije, upravo one koja je našu reprezentaciju zavila u crno kada je bila presudna u teškim kvalifikacijskim porazima unutar skupine E.

Nominalno, Capello bi tu trebao imati slatke brige, ali engleski portal Football.co.uk ponudio je svojim čitateljima anketu u kojoj su izrazili svoj stav o tome koju bi dvojicu nogometaša engleski izbornik trebao pozvati.

S 41 posto osvojenih glasova "pobjedu" je odnio dvojac Beckham - Lennon dok 37 posto ispitanika smatra kako na jug Afrike moraju putovati Lennon i Walcott. Puno manje, tek 10 posto anketiranih misli da Beckham i Walcott moraju biti opcije za desno krilo, a po 2 posto posjetitelja se izjasnilo za opcije Lennon i Wright-Phillips, Beckham i Wright-Phillips te Wright-Phillips i Walcott.

Interesantno, 2 posto sudionika ima jednog favorita, a potpuno im je svejedno tko će biti drugi desnokrilni igrač.

Ako je suditi po trenutnoj formi, za koplje su ispred svih Tottenhamov Lennon i Cityjev Wright-Phillips koji briljiraju u prvim kolima Premiershipa i oni barem trenutno nalaze u avionu za SP, ali teško je povjerovati da Capello neće među 23 odabrana uvrstiti Davida Beckhama nakon što mu je poslije svog dolaska udahnuo novi život u dresu Gordog Albiona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara