Ferdinand nahvalio Kovača: "To je bilo remek-djelo"

Ferdinand nahvalio Kovača: "To je bilo remek-djelo"
Foto: Screenshot

LIVERPOOL i Bayern odigrali su 0:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i odluku o prolasku odgodili za dva tjedna u Münchenu.

Iako se očekivala utakmica s puno golova, vidjeli smo tek ukupno tri udarca u okvir gola i dvije prave prilike, obje za Liverpool koje domaćini nisu realizirali. Liverpoolov napad nije izgledao dominantno kao u nekim prijašnjim utakmicama, za što je najviše zaslužan Bayern koji je igrao vrlo oprezno, možda i preoprezno, i uspio je neutralizirati ubojit Liverpoolov napad.

Bayern nije odigrao gotovo ništa prema naprijed, ali je uspio ne primiti gol, što rijetko kome uspije protiv Kloppove momčad. Niku Kovača nahvalili su njemački mediji, a pohvalama se pridružio i Rio Ferdinand kao stručni komentator britanskog BT Sporta.

"Fantastično su se branili, njihov trener napravio je remek-djelo od ove utakmice. Bayern uvijek igra s visoko postavljenim bekovima, ali Kovač je znao da to može biti samoubojstvo na Anfieldu i nije im dao da previše idu u napad. Sjajno su detektirali ključne elemente u Liverpoolovoj igri i odlično ih neutralizirali", rekao je Ferdinand koji ipak smatra da će Liverpool proći:

"Mislim da Liverpoolovi navijači ovim rezultatom mogu biti zadovoljniji od Nijemaca. Bayern će u uzvratu morati igrati otvorenije i ako da gol, a mislim da hoće, Liverpool će biti u velikoj prednosti", dodala je Unitedova legenda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara