FIFA prijeti Nigeriji i Gani izbacivanjem iz međunarodnih natjecanja

FIFA prijeti Nigeriji i Gani izbacivanjem iz međunarodnih natjecanja
Foto: EPA

SVJETSKA nogometna federacija (FIFA) zbog miješanja politike u sport poslala je Nigerijskom i Ganskom nogometnom savezu posljednje upozorenje pred primjenu drastičnih sankcija.

Anarhično stanje i dalje vlada u nigerijskom nogometu. Dok je aktualni čelnik Nigerijskog nogometnog saveza Amaju Pinnick bio na službenom putu u sklopu Svjetskog prvenstva u Rusiji, njegova je oporba - na temelju sudske odluke - svojevoljno preuzela rukovođenje nigerijskim nogometom. 

Svjetska krovna nogometna reprezentacija zaprijetila je ultimatumom - ne dozvoli li se Amajuu Pinnicku povratak na čelnu poziciju do predstojećeg ponedjeljka (20. kolovoza), sve nigerijske reprezentacije, uključujući i muške i ženske, bit će eliminirane s međunarodnih natjecanja na neodređeno vrijeme.

I Ganskom nogometnom savezu prijeti identična kazna. Ganska je vlada, s obzirom na rasprostranjenu korupciju, pokrenula raspuštanje nacionalnog nogometnog saveza. 

Međutim, budući da ne dopušta miješanje politike u sport, Svjetska nogometna federacija naredila je obustavu raspuštanja Ganskog nogometnog saveza. Ne bude li zahtjev uslišan do 27. kolovoza, i svim ganskim reprezentacijama prijeti izbacivanje s međunarodne scene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara