FOTO Poljud raskopan: Napokon počela zamjena uništenog travnjaka

FOTO Poljud raskopan: Napokon počela zamjena uništenog travnjaka
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

KATASTROFALAN travnjak na kojem igra Hajduk, uništen zbog festivala Ultra koji se održao na stadionu Poljud, napokon se mijenja novim.

Na Poljudu su počeli radovi na izmjeni starog i postavljanju novog travnjaka. "Radovi bi trebali trajati otprilike dva tjedna, što znači da će travnjak biti spreman i funkcionalan do prve sljedeće utakmice na domaćem terenu u kojoj će Hajduk 15. rujna dočekati momčad Rudeša", izvijestio je Hajduk.

Sa zamjenom poharanog travnjaka kreće se već gotovo mjesec i pol, otkako je završio festival (8. srpnja) koji je, kao i svake godine, za Hajduk značio milijun kuna "odštete", ali i početak sezone na njivi umjesto na travi. Hajdukov domaći teren nakon uništenja sve do sada uopće nije bio tretiran.

Hajduk je po preuzimanju terena izvijestio da je travnjak "zatečen s 85-postotnim oštećenjem" te da je "dužan obavijestiti javnost kako organizator Ultra Europe Music Festivala nije vratio travnjak u prvobitno stanje".

S druge strane, Joe Bašić, organizator Ultre, izjavio je: "Mi smo napravili sve što je po ugovoru bilo predviđeno, za sve ostalo morate pitati Hajduk."

U Hajdukovom odgovoru stajalo je: 

"HNK Hajduk je s organizatorima Ultra Europe Music Festivala potpisao ugovor u kojem je jasno definirano pitanje glavnog travnjaka stadiona Poljud. U aneksu navedenog ugovora stoji kako će travnjak u slučaju oštećenja biti vraćen u prvobitno stanje do 24. srpnja 2018. godine ili će u suprotnom organizator Ultre snositi svu štetu nastalu organizacijom navedenog događaja."

Kao što se vidi iz priloženog, travnjak će u prvobitno stanje biti vraćen tek u prvom tjednu rujna. 

Ono što Hajduku nimalo ne ide u prilog što se tiče Ultre u budućnosti jest to što će se festival na Poljudu idućeg ljeta održati kasnije nego ovog (12.-14. srpnja) i tako mu donijeti još veće probleme. 

No bez obzira na sve, Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj izjavio je: "Suradnja s Ultrom je odlična i nama je svakako želja da festival ostane na Poljudu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara